Padėkota „Atminties kelio“ organizatoriams

Lapkričio 26 dieną Vyriausybės pastate vyko renginys „Atminties kelias – pažinimo kelias“, kuriame Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė  Ingrida Šimonytė  padėkojo mokytojams, organizavusiems „Atminties kelio“ minėjimus visoje Lietuvoje.

Į susitikimą buvo pakviesta ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos Tolerancijos ugdymo centro komanda. Mokyklos direktorius Stasys Valančius ir  Balbieriškio miestelio TUC vadovas mokytojas Vitas Rymantas Sidaravičius,  kartu su dar 13 Lietuvos Tolerancijos ugdymo centrų atstovų, buvo apdovanoti premjerės Ingridos Šimonytės padėkomis. Mokyklos direktorius visų dalyvių vardu pristatė Tolerancijos ugdymo centro veiklas ir padėkojo premjerei už bendradarbiavimą ir parodytą dėmesį mokytojams.
Prieš įteikdama padėkas mokyklų atstovams, I.Šimonytė dėkojo kiekvienam iš jų, nuolat primenančių, kad kito unikalumas ir kitoniškumas yra vertingiausia dovana visuomenei, netylinčių ir įgalinančių kitus kalbėti atminties traumas gydančiais žodžiais.
„Tikiu, kad Holokausto tragedijos 80-metis nebus tik duoklė kalendoriui ir apie Holokaustą bus kalbama, tolerancija ugdoma taip pat ir toliau – tol, kol pagarba kito žmogaus orumui bei išskirtinumui taps mūsų savasties dalimi“, – sakė Vyriausybės vadovė.
Renginyje dalyvavo apie 50 mokytojų iš mokyklų, kuriose veikia Tarptautinės komisijos iniciatyva įsteigti Tolerancijos ugdymo centrai. Jie buvo pagrindiniai Holokausto aukų pagerbimo minėjimų organizatoriai šiais metais. Renginio dalyviams įteikta dr. Arūno Bubnio knyga „Holokaustas Lietuvos provincijoje 1941 metais“.
Buvo prisimintas ir įvertintas nacionalinis projektas „Atminties kelias 1941–2021“, skirtas Lietuvos miestų ir miestelių žydų bendruomenių sunaikinimo 80-osioms metinėms paminėti.
Prisimenant Holokausto metu sunaikintas gausias Lietuvos žydų bendruomenes, renginyje skambėjo žydų muzika ir dainos, kurias atliko ansamblis „Klezmer Klangen“.
Parengta pagal
LR Vyriausybės ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos informacijas

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *