Jaunieji sunkiaatlečiai – laimėjimų kelyje

Lapkričio 20 d. Kaune vykusiame Lietuvos jėgos trikovės čempionate (organizatorius WRPF Lithuania) Birštono sporto centro trenerio Vido Blekaičio treniruojami auklėtiniai vėl sugrįžo į pergalių kelią, primindami apie aukštais rezultatais kurortą garsinančias sunkiosios atletikos tradicijas.

Treneris V. Blekaitis (iš kairės) su auklėtiniais N.Jankausku, A.Martinkumi ir N.Liaugodu.

Jaunimo iki 23 metų amžiaus grupėje startavę trys šešiolikmečiai Birštono gimnazijos moksleiviai iš Prienų neapvylė jų galimybėmis tikėjusio trenerio. Svorio kategorijoje iki 75 kg čempiono titulą iškovojo Andrius Martinkus, kuris bendroje veiksmų sumoje surinko 377,5 kg (pritūpimas su štanga – 140 kg, štangos spaudimas – 82,5 kg, štangos atkėlimas – 155 kg). Tai – antrosios ir vainikuotos pergale tokio lygio varžybos Andriaus sportinėje karjeroje. Birželį vykusiose Lietuvos jėgos trikovės taurės varžybose jis taip pat užėmė pirmą vietą. Andrius treniruotes lanko vos antrus metus. Matydamas jo užsispyrimą ir darbą, treneris neklydo, kad vaikinas yra pajėgus kovoti dėl medalių.
Kitas Vido Blekaičio auklėtinis Nojus Jankauskas svorio kategorijoje iki 82,5 kg buvo ketvirtas (342,5 kg), aplenkęs vyresnius ir pajėgesnius varžovus. Nojaus sąskaitoje – iš viso trejos varžybos, geriausiai jau sekėsi Lietuvos jėgos trikovės taurės varžybose, kuriose pelnė antrą vietą.
V.Blekaitį ypač nustebino Nojus Liaugodas, kuris treniruotes lanko vos trys mėnesiai. Svorio kategorijoje iki 110 kg jis iškovojo trečią vietą (trijų veiksmų suma – 360 kg). Galingai startavęs aukštaūgis Nojus nuo žemės atkėlė net 180 kg svorio štangą, jam nesukliudė varžybų debiutantams paprastai būdingas jaudulys.
Treneris sakė, kad Nojus viršijo jo lūkesčius, turėdamas gerus fizinius duomenis ir pasiruošimą (prieš tai metus lankė irklavimo treniruotes), sportininkas galėtų išbandyti savo jėgas ir galiūnų sporte.
Šiose varžybose visi trys sportininkai pagerino savo asmeninius rekordus.
Lietuvos jėgos trikovės čempionatą buvo planuota surengti naujoje Birštono sporto arenoje, bet nukėlus jos atidarymo datą, varžybos įvyko Kaune. Patalpas apžiūrėjęs tarptautinės jėgos trikovės federacijos WRPF Lithuania prezidentas Deivydas Kasulis liko patenkintas sąlygomis, todėl yra vilčių, kad, įrengus sunkiaatlečiams skirtas patalpas, kitais metais Birštone įvyks Lietuvos jėgos trikovės taurės varžybos.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *