Ilgakasių konkurse – ir dvi sesės iš Birštono

Lapkričio 28 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusioje didžiausioje mados, stiliaus ir grožio parodoje „Moters pasaulis 2021“ buvo organizuotas ir tradicinis konkursas „Pasaulio Ilgaplaukės 2021“ – tai ilgiausių plaukų titulo siekiančių mergaičių, merginų ir moterų pasirodymai amfiteatro scenoje.
Konkurso tradicija prasidėjo daugiau nei prieš dešimtmetį, ji buvo įkvėpta į Lietuvą atkeliavusio Volto Disnėjaus animacinio filmo „Ilgo plauko istorija“.
Kasmet konkurse ilgus išpuoselėtus plaukus demonstruoja per pusantro šimto mergaičių, merginų bei moterų iš visos Lietuvos ir užsienio, o jų kasų ilgis neretai siekia net 2 metrus.
Nebe pirmą kartą konkurse varžosi ir Birštono gimnazijos ilgakasės, į renginį jas palydi mokytoja Nijolė Juozaitienė. Šiais metais ilgiausių plaukų savininkės titulo siekė dvi Birštono atstovės – sesės Austėja ir Deimantė Gorškovaitės.
Deimantė, kurios plaukų ilgis 110 cm, savo amžiaus grupėje užėmė ketvirtą vietą. Ir Deimantę, ir Austėją, kurios plaukai tik penkiais centimetrais trumpesni, nei sesers, galima pagirti už gražų prisistatymą ir sceninę laikyseną. Nenuostabu, juk abi mergaitės šoka Birštono tautinių šokių kolektyve „Aguonėlė“ (vadovė Virginija Bankauskienė) ir yra įpratusios prie viešų pasirodymų. Kasas sesutės augina nuo mažens, tik kartais šiek tiek pakerpa plaukų galiukus.

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *