Žygis Lietuvos Kariuomenės dienai paminėti

Lapkričio 20 d. Kaune vyko 20 km patriotinis žygis ,,Lietuvos karių kelias“ Kariuomenės dienai paminėti. Žygyje dalyvavo daug patriotiškai nusiteikusių žygeivių. Prienų rajonui atstovavo mokyklų jaunieji šauliai: Išlaužo pagr. mokyklos (vad. Rolandas Meškauskas), Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos (vad. Mantas Butkus), Skriaudžių pagr. mokyklos (vad. Žydrūnas Šakočius), Prienų mokyklų (vad. Tomas Stanevičius) ir Jiezno gimnazijos (vad. Sigitas Žalys).
Žygį pradėjome prie IX forto. Nuėję nemažą dalį kelio (apie 6 km), pasiekėme X fortą, kur gavome pirmąją žygio atžymą. Truputį kvėptelėję žygį tęsėme toliau. Kelias nuo IX iki X forto buvo sudėtingas: po vakarykščio lietaus keliai buvo pažliugę ir slidūs, ant kalvų, po lapais, buvo didelis purvo sluoksnis, dėl kurio buvo sunku kopti. Ėjome Nevėžio pakrante, kol pasiekėme antrą sustojimą.
Antra mūsų stotelė buvo prie Laisvės gynėjų paminklo. Įsiamžinę nuotraukoje, tęsėme kelią dar vieno trumpo sustojimo link, kur susipažinome su Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariškiais. Jie mums papasakojo apie įvairiausią išminavimo įrangą.
Tęsiant mūsų kelionę eiti buvo šiek tiek lengviau, kadangi žinojome, jog jau įveikėme didžiąją dalį kelio. Priėjus trečiąją stotelę, mes lengviau atsidusome: pagaliau turėsime galimybę sočiai pasisotinti ir pailsėti! Mus vaišino Kauno VD 2 rinktinės šauliai šauliška koše ir arbata.
Atgavę jėgas leidomės finišo link. Žygiuoti teko mišku su įvairiomis kliūtimis: tai slidūs kalneliai nuo lietaus ir šlapių lapų, tai nuokalnės, išgriuvę medžiai ir miško upeliukai. Išėję iš miško, pasiekėme „civilizaciją“, dabar teko eiti gyvenamaisiais Pakaunės naujakurių kvartalais. Eiti buvo sudėtinga, nes buvo didelis mašinų judėjimas. Vieni vairuotojai buvo kultūringi ir, pamatę žygeivių koloną, praleisdavo, o kitiems buvo „vienodai“ (taip ir parodo vairuotojai savo kultūrą).
Pagaliau pasiekėme finišą! Dabar buvo galima atsikvėpti. Pasirodo, kad mūsų maršruto atstumas buvo 20 km ir beveik 100 m. Gavę žygio dalyvio diplomus, būdami geros nuotaikos, atsisveikinome su draugais ir išvykome namo ilsėtis, svajodami apie naujus žygius.
Prienų 206 kuopos jaunosios šaulės Miglė Kardokaitė
ir Skaistė Petravičiūtė

Rubrikoje Tai, kas išaugina.... Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *