Europos ir Pasaulio sklandymo čempionatams Pociūnuose – žalia šviesa

Po to, kai rašėme

Lapkričio 10 d. „Gyvenime“ (Nr. 85 (10435), straipsnyje „Ar išsisklaidys juodi debesys virš Pociūnų padangės“, rašėme apie kilusias problemas dėl 21-ojo Europos ir 4-ojo Pasaulio (13,5 klasės) sklandymo čempionatų surengimo 2022-ųjų vasarą.


Lapkričio 12-ąją ši tema buvo aptarta ir Pociūnuose vykusio susitikimo metu. Pokalbyje dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, Lietuvos aeroklubo prezidentas Ignas Stankovičius, Kauno aviacijos sklandymo klubo, „Prienų aeroklubo“ ir Prienų rajono savivaldybės atstovai.


Susitikimo dalyvių komentarai:

Linas OBCARSKAS, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras:
– Švietimo, mokslo ir sporto ministerija palaiko planus 2022 metais Pociūnų aerodrome rengti Europos ir Pasaulio sklandymo čempionatus. Šiems planams pritaria ir Prienų rajono savivaldybė.
Nors tarp šalies sklandymo sporto federacijos narių ir yra nesutarimų kitais klausimais, dėl galimybės Lietuvoje surengti Europos ir Pasaulio pirmenybes jie, mūsų žiniomis, sutaria ir žada prisidėti prie organizacinių procesų. Lietuvos aeroklubas–asociacija, vienijanti Lietuvos aviacijos sporto federacijas, – Tarptautinei aviacijos sporto federacijai (WORLD AIR SPORTS FEDERATION) jau išsiuntė patvirtinantį raštą dėl renginių Pociūnuose. Taigi, jei reikalų nesugadins pandemija, renginys turėtų įvykti.


Vladas MOTŪZA, Lietuvos sklandymo federacijos prezidentas (l):
– Sulaukus stipraus palaikymo iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, viceministro Lino Obcarsko bei iš Lietuvos aeroklubo prezidento Igno Stankovičiaus, buvo priimtas sprendimas organizuoti suplanuotus Europos ir Pasaulio sklandymo čempionatus Pociūnų aerodrome 2022 metais.
Manau, kad tai yra gera žinia Prienų rajono gyventojams ir verslininkams. Viceministras ir LAK prezidentas pabrėžė, jog šie renginiai yra visos Lietuvos reikalas. Savo ruožtu Prienų r. meras Alvydas Vaicekauskas raštiškai išreiškė palaikymą šių renginių organizavimui. Be kita ko, LAK prezidentas, siekdamas užtikrinti sklandų čempionatų organizavimą, Prienų rajono savivaldybės administracijos atstovams pateikė pasiūlymą – sklandytojų valdytą turtą laikinai (iki čempionatų pabaigos) perduoti Lietuvos aeroklubui.
Nuo šiol prasideda didelės apimties bendro darbo laikotarpis.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *