Svarbesni 2021 metų spalio mėnesio darbai

Spalio 1 d. vyko Poeto Justino Marcinkevičiaus kiemelio pristatymo bendruomenei šventė. Krašto bendruomenės ir garbingų svečių akivaizdoje atverta nauja erdvė – Poeto Justino Marcinkevičiaus atminimą įamžinantis kiemelis prie jo vardo bibliotekos Prienuose.
Spalio 2 d. sukako lygiai šimtas metų, kai Lietuvoje pradėta švęsti Policijos (Angelų sargų) diena. Šia proga spalio 1-ąją organizuotame renginyje Savivaldybės meras A. Vaicekauskas pasveikino pareigūnus su profesine švente ir padėkojo už atsakingą savo pareigų atlikimą, už bendrus darbus ir komandinius sprendimus.
Spalio 2 d. vyko tradicinė 14-oji „Mokytojo dienos regata Mero taurei laimėti 2021“. Šiais metais dėl Mero taurės vikingų laivais varžėsi 13 komandų. Didžiąją taurę iškovojo „Žiburio“ gimnazijos III a ir d klasių jungtinė komanda.
Spalio 4 ir 14 d. Prienų rajono savivaldybėje vyko Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis, kuriame pristatyta epidemiologinė situacija rajone, naujausi pakeitimai švietimo įstaigose bei rekomendacijos, diskutuota dėl apsaugos priemonių poreikio ir būtinojo rezervo.
Spalio 5 d. vykusiame pasitarime Savivaldybės vadovai, seniūnai, skyrių vedėjai bei specialistai aptarė kelių priežiūros, darbo su dokumentų valdymo sistema ir dokumentų administravimo, gyventojų vakcinacijos, pasiruošimo kitų metų darbams ir biudžeto planavimo klausimus.
Spalio 5 d. vyko Tarptautinė mokytojų dienos šventė. Metų mokytojo nominacija paskirta Nijolei Šervenikaitei, Prienų „Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai ekspertei.
Spalio 7 d. vyko 7-asis Lietuvos turizmo forumas, kurio metu buvo pagerbti labiausiai nusipelnę Lietuvos turizmui. Šiais metais buvo apdovanoti tie, kurie užklupusią pandemiją priėmė kaip didelį išbandymą ir kaip naują galimybę keistis, tobulėti, atsinaujinti, persikvalifikuoti ir kurti. Tarp dešimties geriausiųjų ir Prienų rajono savivaldybė.
Spalio mėn. baigti pėsčiųjų tako tarp Prienų Sporto gatvės ir „Ąžuolo“ progimnazijos remonto darbai, įrengta nauja tvora aplink Jiezno gimnaziją.
Spalio 13 d. Prienų švietimo pagalbos tarnyboje vyko švietimo įstaigų vadovų pasitarimas ir naujų patalpų pristatymas.
Spalio 14 d. Pasaulinės baltosios lazdelės dienos proga Prienų rajono savivaldybėje lankėsi ir su Savivaldybės vadovais susitiko LASS Prienų filialo pirmininkė Irena Karsokaitė ir filialo narės. Susitikimo metu kalbėta apie skirtingas silpnaregių regos galimybes, lėtines ligas, kurios skirtingai veikia regėjimą, taip pat apie socialines, kultūrines problemas, silpnaregiams tinkamos aplinkos kūrimo galimybes.
Spalio mėn. įgyvendintas dalyvaujamojo biudžeto projektas – Prienų Revuonos parke pastatyti lauko muzikos instrumentai.
Spalio 15 d. Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje pašventintas zanavykus ir kapsus jungiančios Sūduvos herbas ir vėliava. Viena vėliava įteikta ir Prienų r. savivaldybei.
Spalio 19 d. Vilniuje vyko Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuojamas Vietos savivaldos dienai skirtas „Auksinių krivūlių“ apdovanojimų renginys, kuriame dalyvavo ir Prienų r. savivaldybės atstovai.
Spalio 23–24 dienomis Prienuose vyko XIII suaugusiųjų liaudiškų šokių kolektyvų konkursinio festivalio „Pora už poros“ nacionaliniai turai, kuriuose dalyvavo per 60 šokių kolektyvų iš visų šalies regionų bei Lenkijos. Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ringis“ rajono centrų kategorijoje pelnė Mažojo laureato vardą. Senjorų liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“ rajonų centrų kategorijoje pelnė 1 vietą.
Jau ne pirmus metus Savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko iniciatyva Savivaldybės darbuotojai, Tarybos nariai prisidėjo prie maltiečių mokyklinės vaikų paramos akcijos „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“. Jos metu buvo renkami mokykliniai reikmenys vaikams iš socialinių sunkumų patiriančių šeimų, daugiavaikių šeimų. Spalio 27 d. Prienų rajono savivaldybės meras surinktas priemones perdavė „Ąžuolo“ progimnazijos Jaunųjų maltiečių organizacijos atstovams ir jų mokytojai Linai Suchorukovienei.
Spalio 27 d. vyko senųjų Prienų katalikų kapinių uždarymo 60-mečio paminėjimo renginys.
Spalio 28 d. įvykusiame nuotoliniame Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje apsvarstyta 17 klausimų. Posėdyje pritarta 2021 metų biudžeto pakeitimams, siūlymui išnuomoti viešo konkurso būdu 10 metų Savivaldybei nuosavybės teise priklausančias ir šiuo metu Prienų KLC patikėjimo teise valdomas negyvenamąsias patalpas – virtuvės ir kavinės (su baldais) patalpas. Taryba patvirtino Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą, Prienų rajono savivaldybės kaimo plėtros rėmimo lėšų skyrimo tvarkos aprašą, nustatė veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, fiksuotų pajamų mokesčio dydžius ir lengvatas, pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su Kauno rajono savivaldybe dėl vietinio priemiestinio autobusų maršruto, kurio trasa Kaunas – Garliava – Mastaičiai – Pažėrai – SB „Aronija“ – Jūrė, organizavimo ir finansavimo.
Prienų rajono savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *