„Mūsų siekis – įgyti kraštiečių pasitikėjimą ir tapti partneriais“

Jau beveik metai, kai Prienuose, Basanavičiaus g. 15, daugelis atkreipia dėmesį į naujai atsiradusią iškabą, kurioje puikuojasi užrašas „Baltijos gidas“. Tai – kelionių agentūra, kurios įkūrėjos norėtų, kad Prienų krašto žmonėms nereikėtų važiuoti į kitus miestus ir ieškoti patrauklių kelionių – visą dominančią informaciją jie gali gauti vietoje.
Kelionių agentūros įkūrėjos daugelį metų dirba su turistinėmis grupėmis, keliauja kaip kelionių vadovės ir gidės, pagal pageidavimą sudaro kelionių maršrutus, užsako viešbučius ir transportą. Tai nėra lengvas ir paprastas darbas, kaip daugeliui atrodo. Kiekvienas turistas pageidauja važiuoti geru autobusu, miegoti penkių žvaigždučių viešbutyje, turėti programą „maksimum“ už mažiausią kainą. Išpildyti šiuos pageidavimus ir yra pagrindinis agentūros tikslas.
Prieš įkurdamos agentūrą, trys draugės – Ramutė, Rūta ir Kristina – dirbo atskirai, jas gyvenimas suvedė mokantis, keliaujant arba per atsitiktinumus, kurių gyvenime pasitaiko ne vienam. Vedinos bendro tikslo, jos įkūrė VšĮ „Baltijos gidas“, vėliau gavo licenciją vystyti kelionių agentūros veiklą. Dėl noro dalyvauti projektuose ir vykdyti kitas veiklas teko keisti nuostatus ir rengti programas, nes kilo sumanymas ruošti gidus. Tam, kad užsiimtų mokymo veikla, reikėjo surasti patyrusius mokytojus, dėstytojus, kurie norėtų mokyti istorijos, geografijos, lietuvių kultūros, architektūros ir kitų įdomių dalykų, kurie praverčia siekiant tapti profesionaliais gidais. Mokytojai parengė programas, o jas apgynė „Baltijos gido“ darbuotojos. Gauta licencija šiuo metu suteikia galimybę ruošti gidus ir kelionių vadovus ne tik Prienuose, bet ir visoje Lietuvoje.

Plačiau apie kelionių agentūros veiklą – pokalbyje su VšĮ „Baltijos gidas“ direktore Ramute Milušauskiene.

Ar pasiteisino sumanymas kelionių agentūrą įkurti Prienuose?
– Dar per anksti atsakyti į šį klausimą, nes agentūrą įkūrėme ne pačiu geriausiu, o pandeminiu metu, kuomet daugelis dar bijo keliauti. Sezono metu siūlėme prieniečiams keletą kelionių, tačiau susidomėjusiųjų buvo vienas kitas. Keliavome su kitų rajonų kolektyvais, bendruomenėmis. Vieni mus susirado interneto pagalba, kiti per pažįstamus, kurie jau kelerius metus yra mūsų klientai. Yra sakoma, kad savame krašte pranašu nebūsi, todėl pernelyg nesitikiu savo kraštiečių palaikymo. Yra keli kolektyvai, kurie keliauja su mūsų trijule jau kelerius metus, šiuo sunkiu laikotarpiu jie mus taip pat palaikė ir keliavo, todėl jiems tariu ačiū už pasitikėjimą.
Kaip manote, kodėl prieniečių nevilioja pasiūlymai?
– Negaliu atsakyti, nelabai ir analizavome šitą situaciją dėl laiko trūkumo, nes, norėdamos išgyventi pandeminiu laikotarpiu, turime ieškoti ir kitų darbų, todėl visos trys dirbame kitose įstaigose ir organizacijose, tikėdamos, kad kažkada galėsime išgyventi iš mėgstamo darbo. Žinome, kad kolektyvai keliavo su kitomis žinomomis agentūromis, tad priežastimi gali būti baimė to, kas nepažįstama…
Kokių planų turite ateičiai?
– Šiuo metu vyksta gidų mokymai, esame surinkę grupę žmonių, norinčių tapti gidais. Mokymai vyks iki gegužės mėnesio, todėl norime, kad visi pradėjusieji mokslus juos baigtų ir įgytų gido kvalifikaciją. Norime susipažinti su Prienų krašto kolektyvais, bendruomenėmis, sužinoti jų pageidavimus ir lūkesčius, išsklaidyti jų baimes, galbūt tokiu būdu įgysime jų pasitikėjimą ir tapsime partneriais.
– Ačiū už pokalbį, linkime tapti žinomiems ir reikalingiems.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *