Birštono savivaldybė užmezgė naujus partnerystės ryšius

Lapkričio 8 d. iškilmingos ceremonijos metu, atstovaudama Birštono savivaldybei, Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasirašė partnerystės sutartį su Netanijos miestu Izraelyje.
Šia sutartimi siekiama vystyti tarpusavio bendradarbiavimą sporto ir turizmo, kultūros ir meno, švietimo ir bendruomenės veiklos srityse bei imtis bendrų veiksmų, įgyvendinant įvairius projektus.
Netanija, kaip ir Birštonas, yra kurortinis miestas. Tai vienas didžiausių Izraelio miestų centrinėje šalies dalyje, jame gyvena apie 257 tūkst. gyventojų. Šiame mieste šiemet atidarytas ir Lietuvos garbės konsulatas.
Pasirašymo iškilmėse dalyvavo Netanijos miesto merė Miriam Feirberg Ikar, Lietuvos Respublikos ambasadorė Izraelio valstybėje Lina Antanavičienė, LR garbės konsulas Izraelyje Shai Schnitzer, LR ambasados Izraelio valstybėje komercijos atašė Arūnas Karlonas, Izraelio turizmo ministerijos atstovė Hagit Ringel bei kiti garbūs svečiai.
Pasirašymo metu buvo sulaukta daug gražių atsiliepimų apie Birštono kurortą, jo gamtą. Daugelis svečių neslėpė, kad nekantrauja apsilankyti Birštone.
Antrąją vizito dieną vyko Lietuvos ir Birštono kurorto pristatymas Izraelio žiniasklaidai bei kelionių organizatoriams. Jį organizavo Birštono turizmo informacijos centras ir Komercijos atašė Arūnas Karlonas.
Pristatymo metu visus labiausiai sudomino mineralinio vandens panaudojimas, kainos ir kokybės santykis, nudžiugino, kad kurorte dirbantis personalas gali kalbėti rusų ir anglų kalbomis. Dauguma dalyvavusiųjų ketina atvykti jau artimiausiu metu ir patys išbandyti Birštono turizmo infrastruktūrą.
Birštoniečių delegacija taip pat apsilankė Beit Guy reabilitacijos ir dienos priežiūros centre vaikams su negalia, susitiko su Eldad mokyklos gabiausiais moksleiviais, kurie jau dabar nekantrauja atvykti apžiūrėti Birštono gimnaziją ir pabendrauti su jos mokiniais.
Nekantriai lauksime pirmosios naujojo partnerio – Netanijos miesto – atstovų delegacijos! Tikimasi, kad atsakomasis vizitas įvyks kitų metų vasaros pradžioje.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *