Valgomojo komplektų ypatumai

Valgomasis yra puiki vieta, kur po sunkios darbo dienos visi šeimos nariai susirenka vakarieniauti, dalijasi naujienomis ir dienos įspūdžiais, o savaitgaliais su svečiais vaišinasi įvairiais skanėstais. Valgomasis turi išskirtinį statusą kiekvienose namuose. Jei namai yra dideli, tai šis kambarys yra atskiras, o jei maži – tai valgomojo kampelis įkurdinamas virtuvėje arba svetainėje. Kartais mėgstama pajuokauti, kad valgomasis gali būti bet kur, kur randame vietos pastatyti valgomojo  komplektą, t.y. stalą ir kėdes. Tačiau neretai, atskirai išsirinkti stalą ir prie jo kėdes, užduotis – ne iš lengvųjų. Todėl valgomojo komplektai – išties sudėtingas ir svarbus namų sprendimas. Abejojame, ar jie tarpusavyje derės, ar gerai žiūrėsis. Tokiais atvejais patariama rinktis kažką  iš baldų gamintojų sukomplektuotų valgomojo komplektų. Juolab, kad suderinti rinkiniai ne tik glosto akį, bet ir nenuskriaudžia piniginės.

Asortimentas

 

Valgomojo komplektai būna įvairių dydžių ir stilių.  Dažniausiai jie skiriasi stalo forma, kuri gali būti apvali, kvadratinė, stačiakampė ir ovali. Forma yra svarbi, nes nuo to priklauso galimų kėdžių šalia stalo skaičius. 

Apvalūs ir kvadratiniai stalai yra derinami su dviem arba keturiomis kėdėmis. Tad jie automatiškai labiau tinka  mažoms patalpoms. Nors Feng Shui šalininkai labai giria apvalias formas, daugelis dizainerių pastebi, kad jie vis tik užima daugiau vietos negu kampuoti baldai, kuriuos, reikalui esant, galima pristumti prie sienos.

Didesnėms šeimoms arba šeimoms dažnai sulaukiančioms namuose būrio svečių, rekomenduojama rinktis valgomojo komplektą su ovaliu ar stačiakampiu stalu. Prie jų galima sustatyti šešias ir daugiau kėdžių. Jeigu  šeima didelė, tačiau tenka taupyti vietą, puikiu pasirinkimu būtų valgomojo baldai su ovaliu stalu, nes prie tokio stalo gali tilpti daugiau žmonių. 

Be jau išvardintų patarimų, svarbiausias – nepirkti pirmo pasitaikiusio baldo. Juk tai –  ne vienos dienos daiktas.

Rubrikoje Teisė žinoti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *