Žygimantas Gališanskis iš Europos pakrančių irklavimo pirmenybių parvežė du bronzos medalius

Italijoje, Marina di Castagneto Carducci miestelyje, vykusiose Europos pakrančių irklavimo pirmenybėse dar kartą sublizgėjo Lietuvos irkluotojas Žygimantas Gališanskis. Primename, kad Žygimantas savo sportinę karjerą pradėjo Birštone, pas trenerį Vytautą Domarką.
Praėjusį ketvirtadienį irkluotojas varžėsi ištvermės rungties kvalifikaciniame plaukime. Distanciją lietuvis įveikė per 19:57:22 – tai buvo antras laikas bendroje įskaitoje. Jis garantavo tiesioginį kelialapį į finalą.
Šeštadienį vykusiame finale lietuvis ilgesnę, 6 kilometrų, distanciją įveikė per 34:43:11. Finišo liniją jis kirto kartu su olandu Mitchelu Steenmanu. Po peržiūros paaiškėjo, kad sportininkų rezultatas identiškas, todėl organizatoriai bronzos medaliais papuošė abu sportininkus. Sidabrą iškovojo švedas Peteris Bergas, auksu pasipuošė ispanas Adrianas Miramon Quiroga.
„Prisipažinsiu, kad ištvermės rungties finale po pirmojo posūkio „užkalė“ kairiąją ranką. Net negalėjau išlaikyti irklo, todėl praradau lyderio poziciją, – po bronzinio finišo sakė Ž.Gališanskis. – Kai tik ranką „atleido“, teko visus vytis. Ir po finišo buvo smagu. Net nežinojome, kuris finišo liniją kirto trečias. Iš pradžių teisėjai sakė, kad trečias buvau aš, vėliau nusprendė, kad su olandu liniją kirtome kartu“.
Sprinto rungtyje jau kvalifikaciniame plaukime, Ž.Gališanskiui teko varžytis su Tokijo olimpinių žaidynių prizininku norvegu Kjetilu Borchu. Lietuvis pralaimėjo, tačiau pademonstravo trečią laiką bendroje įskaitoje. Į ketvirtfinalį Ž.Gališanskis prasibrovė įveikęs britą Briggsą Gary, kelyje į pusfinalį lietuvis buvo greitesnis už prancūzą Bove’ą Ivaną. Deja, po akistatos su italu Ficarra Giovannį mūsų šalies irkluotojui teko rengtis mažajam finalui.
Jame Ž.Gališanskis susitiko su ispanu A.Quiroga. Po įnirtingos kovos lietuvis džiaugėsi iškovotu bronzos medaliu.
„Po pasaulio pakrančių irklavimo čempionato treniravausi Kauno mariose, – pasakojo irkluotojas. – Kadangi Lietuvoje oras ir vanduo daug vėsesnis, tad įlipimo ir išlipimo iš valties bei bėgiojimo smėliu neteko atlikti. Tačiau trumpos atkarpos ir staigūs posūkiai per treniruotes buvo atliekami. Manau, kad Europos čempionate man tikrai padėjo treniruotėse „surinkti“ papildomi kilometrai banguotomis sąlygomis“.
Ž.Gališanskis neslėpė: „Labai džiaugiuosi rezultatais – juk namo grįžtu ne tuščiomis“.
„Tikiu, kad medaliai abiejose rungtyse – puiki pradžia šaliai, kuri žengia pirmuosius žingsnius Europos ir pasaulio pakrančių bendruomenėje, – teigė Ž.Gališanskis – Iškovoti medaliai – tai didelė motyvacija. Pamačiau, kad esu pajėgus abiejose rungtyse, todėl ateityje tikiuosi vėl dalyvauti varžybose bei garsinti Lietuvos vardą pakrančių irklavime“.

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *