Apsvarstyti lėšų, turto, susisiekimo, transporto ir kiti klausimai

Spalio 28 d. vykęs nuotolinis Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdis buvo pakankamai trumpas – jame be didesnių diskusijų priimta 17 sprendimų.

Suabejojo dėl 65 tūkst. eurų skyrimo
Kiek ilgėliau sustota ties pirmuoju darbotvarkės klausimu, svarstant Prienų rajono savivaldybės 2021 metų biudžeto pakeitimus. Biudžeto lėšos didėja 856 500 eurų – šią sumą sudaro gautos ES lėšos, tikslinės dotacijos, gyventojų pajamų mokestis, vietinė rinkliava, mokymo sričiai skirtos lėšos, taip pat numatoma paimti paskola. Dėl pajamų Tarybos nariams neaiškumų nekilo, bet išlaidų paskirstymas, tiksliau 65 tūkst. eurų skyrimas sporto programai (krepšinio komandų finansavimui), sukėlė įvairių vertinimų.
Egidijus Visockas pasiūlė lėšų „nevietinei“ krepšinio komandai neskirti, tai, anot jo, nepadoru, kai Prienų KKSC grupes turintys treneriai gauna menką atlygį.
Algimantas Šidlauskas savo ruožtu piktinosi, kad Savivaldybė avansiniu mokėjimu imasi gelbėti iki šiol visų problemų neišsprendusį, vis dar įsiskolinimų turintį „Prienų“ krepšinio sporto klubą. Meras Alvydas Vaicekauskas patikslino, jog 65 tūkst. eurų suma skirta LKL ir RKL čempionatuose dalyvaujančioms komandoms. Pasak jo, šiemet „Prienų“ klubui išmokėjus dalį lėšų, kitais metais šia suma Savivaldybės parama bus sumažinta.

Replikavo dėl delsimo
A.Šidlauskas atkreipė dėmesį į sritį, kurioje reikia šeimininkiško požiūrio. Jo teigimu, delsiant remontuoti trūkusią Jiezno pirminės sveikatos priežiūros centro šilumos trasą, senajame pastate įsikūrę pacientai ir personalas šąla, o Slaugos skyriaus neskubama iškelti į suremontuotas patalpas.
Meras Alvydas Vaicekauskas į šią pastabą sureagavo sakydamas, kad senos trasos neapsimoka remontuoti. Šiuo metu skyriaus pastatas šildomas elektra, o suremontuotos pagrindinio pastato patalpos greit bus priduotos ir jau lapkričio pradžioje Slaugos skyrius galės į jas persikelti. Darbo sąlygos bus nepalyginamai geresnės, juolab ir Taryba šiame posėdyje paskyrė 3800 eurų, už kuriuos Jiezno PSPC įsigys skyriui reikalingų baldų.

Skelbs kavinės nuomos konkursą
Kitu sprendimu Taryba Prienų kultūros ir laisvalaikio centrui perdavė ilgalaikį materialųjį turtą (kavinės baldus), kurį centras valdys, naudos ir disponuos juo patikėjimo teise. Taip pat buvo pritarta siūlymui išnuomoti virtuvės ir kavinės patalpas su baldais viešo konkurso būdu 5 metams (su galimybe pratęsti tokiam pačiam laikotarpiui).
Pasak mero, Savivaldybei kavinės patalpų remontas kainavo maždaug 61 tūkst. eurų, taip pat buvo įsigyti nauji baldai. Todėl buvo pasiūlyta patalpų nuomos kainą padidinti nuo 0,52 Eur/kv.m iki 1 Eur/kv.m per mėnesį. Tokiu būdu verslininkams, norintiems teikti maitinimo paslaugas Prienų KLC kavinėje, patalpų ir baldų nuoma per mėnesį atsieitų daugiau nei 400 eurų.

Pritarta bendradarbiavimo sutarčiai
Balsų dauguma pritarta bendradarbiavimo sutarčiai su Kauno rajono savivaldybe dėl vietinio priemiestinio autobusų maršruto trasa Kaunas – Garliava – Mastaičiai – Pažėrai – SB „Aronija“ – Jūrė organizavimo ir finansavimo. Tikimasi, kad ši kaimynines savivaldybes jungianti vietinio priemiestinio autobusų maršruto trasa patenkins gyventojų, ypač gyvenančių, besikuriančių sodų bendrijoje, patogaus susisiekimo poreikius. Pagal šią sutartį lengvatinio keleivių vežimo išlaidas (preliminari suma 6400 eurų per mėnesį) perpus pasidalins Prienų ir Kauno rajonų savivaldybės.
Leista įsigyti du automobilius
Tarybai pritarus Savivaldybės administracija ketina įsigyti du tarnybinius lengvuosius automobilius už 50 tūkst. eurų, vienas iš jų bus paskirtas seniūnijai, tiesa, dar neapsispręsta kuriai – posėdyje minėtos Balbieriškio ir Šilavoto seniūnijos.
Kai kurie Tarybos nariai išsakė pageidavimą, jog, perkant automobilius, būtų vadovaujamasi „žaliaisiais“ reikalavimais transportui. Taip pat primintas posakis, kad „skūpus moka du kartus“. Galimai turėtas omenyje maždaug prieš aštuonerius metus įsigytas naudotas Balbieriškio seniūnijos automobilis, kurį jau norima pakeisti nauju.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *