Realu: jau lapkritį paaiškės, kas vykdys žemės paėmimo procedūras

Spalio 26 dieną vykusiame darbo grupės susitikime konstatuota: pradėtas pasirengimas krašto kelio Nr. 130 (Kaunas-Prienai-Alytus) rekonstrukcijai įgauna pagreitį, ir tai – jau neatšaukiamas procesas.
Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai Seimo nariams iš Kauno regionų ir Dzūkijos bičiulių laikinųjų grupių bei Kauno, Prienų ir Alytaus regiono savivaldybių atstovams patvirtino, kad nuostata pradėti šio valstybinės reikšmės kelio ruožo Kaunas – Prienai rekonstrukciją įrašyta dabartinės LR Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo plane, o rugsėjo 29 d. nutarimu įtraukta į LR teritorijos bendrąjį planą.
Pasak susisiekimo viceministro Juliaus Skačkausko, ministerijos atstovai lankėsi Alytaus ir Prienų rajono savivaldybėse, su jų komandomis aptarė darbų grafiką. Pagal parengtą schemą, minėtas ruožas, kurio ilgis 19,5 km, yra suskirstytas į dvi atkarpas: nuo Garliavos iki Šaltupio kaimo ir nuo Šaltupio iki Prienų (žiedinės sankryžos). Preliminari projekto vertė – 90 mln. eurų, tikroji darbų vertė bus žinoma pasibaigus rangos konkursams. Šių metų rugsėjo 27 d. ministerija patvirtino ir Kelių direkcijai perdavė žemės paėmimo visuomenės poreikiams pirkimo dokumentus. Šiuo metu yra paskelbtas konkursas žemės paėmimo darbams atlikti, o lapkričio 5 d., kai baigsis pasiūlymų teikimo laikotarpis, bus atplėšti vokai ir skelbiamas konkurso nugalėtojas.
J.Skačkausko įsitikinimu, žemės paėmimo darbai truks 1–1,5 metų. Jiems įpusėjus, nelaukiant proceso pabaigos, bus kviečiama teikti priešprojektinių sprendinių pasiūlymus ir bus skelbiami projektavimo darbai. Viceministras patikino, kad technika į kelią išvažiuos jau 2024 m. pabaigoje, o per 2025 metus didžioji dauguma rekonstrukcijos darbų privalės būti atlikti.
– Tai pats intensyviausias krašto kelias Lietuvoje – per parą juo pravažiuoja beveik 12 tūkst. automobilių. Po rekonstrukcijos didžiausias leistinas greitis jame sieks iki 90 km/val., – šio projekto reikšmę pripažino susisiekimo viceministras.
Jis pridūrė, kad numatytas planas yra labai ambicingas dėl glaustų darbų terminų, todėl atskiros procedūros bus atliekamos beveik vienu metu. Ministerijoje paskirtas asmuo, kuris atsakingas už projekto valdymą, tikimasi, kad nuo darbų grafiko nebus atsiliekama.
Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Remigijus Lipkevičius detalizavo, kad rekonstruojama kelio atkarpa patenka į 240 žemės sklypus, bendras paimamos žemės plotas sudaro 42 ha. Didžiausia dalis sklypų susikoncentravusi ties Ilgakiemio ir Išlaužo gyvenvietėmis. Pasak jo, tikėtina, kad paskelbtas konkursas žemės paėmimo darbams vykdyti bus sėkmingas. Tuomet, įvertinus gautus pasiūlymus, bus atrinktas paslaugų teikėjas, toliau vykdomos žemės paėmimo, priešprojektinių pasiūlymų procedūros, skelbiami projektavimo darbai. Jis pakartojo, kad žemės paėmimo ir kelio projektavimo procedūros bus vykdomos lygiagrečiai.
–Dviejų kelio ruožų rekonstrukcijos rangos darbams bus skelbiami atskiri viešieji pirkimai, kuriame sklypai bus paimti pirmiausia, ten greičiau ir prasidės darbai. Dabar kuriamos prielaidos projekto finansavimui, – kalbėjo R.Lipkevičius.
Jis pažadėjo, kad paruošti kelio rekonstrukcijos sprendiniai bus derinami ne tik su Susisiekimo ministerija, bet ir su suinteresuotais partneriais, regiono savivaldybėmis, kurioms ypač aktualu, kad šalia kelio atsirastų dviračių takų, gyvenvietėse būtų įrengtos triukšmą slopinančios sienelės, perėjos ir kt.
LAKD direktorius taip pat informavo apie vykstančius paprastojo remonto darbus krašto kelio Nr. 130 ruože Prienai – Alytus pagal šį rugpjūtį pasirašytą sutartį su UAB „Autokausta“, darbų vertė – 3,1 mln. eurų. Šiuo metu paklotas asfalto išlyginamasis sluoksnis, viršutinė danga bus asfaltuojama kitų metų pavasarį po technologinės pertraukos, darbai turėtų būti baigti gegužę.
Šiuo metu rangovas dirba prie tame ruože numatyto remontuoti viaduko virš A16 kelio, tvarkomi šalitilčiai.
Atsakydamas į pastabas dėl darbų kokybės (netolygiai klojamo asfalto sluoksnio) šiame kelyje, R.Lipkevičius patikino, jog techninis vadovas domėjosi, ar nedaroma klaidų. Anot LAKD vadovo, apatiniam asfalto sluoksniui kokybiniai reikalavimai nėra nustatyti, tai nusakantys parametrai, tarp jų ir kelio lygumas, bus matuojami po to, kai bus paklotas viršutinis asfalto sluoksnis. R.Lipkevičius garantavo, kad darbai, neatitinkantys kokybės reikalavimų, nebus priimti.
Susisiekimo ministerijos ir LAKD atstovai atsakė į nuotolinį susitikimą moderavusio Seimo nario Vytauto Bako, kitų jo kolegų, savivaldos atstovų paklausimus, susijusius su kelio Nr.130 rekonstrukcija.
Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Nesteckis ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas atkreipė Direkcijos vadovo dėmesį į tai, kad pradėjus itin intensyvaus kelio rekonstrukciją, dalis transporto, siekiant išvengti kamščių, nusuks šalutiniais keliais, todėl prašė pagerinti eismo sąlygas juose, išasfaltuoti likusį 5 km žvyrkelio ruožą tarp Pakuonio ir Vainatrakio.
R.Lipkevičiaus teigimu, rangovams į technines specifikacijas bus įrašytos sąlygos, kad rekonstruojamame kelyje būtų užtikrintas nepertraukiamas (tiesa, šviesoforais reguliuojamas) eismas, o į apylankas transportas nebus nukreipiamas, kadangi darbai numatyti neilguose ruožuose, todėl neužtruks.
Viceministras J.Skačkauskas reagavo į nuogąstavimus, kad kelio rekonstrukcijos darbų terminai dėl kokių nors priežasčių nenutoltų. Anot jo, žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros neturėtų užstrigti, nebent iškiltų teisinių ginčų, kuriems spręsti Susisiekimo ministerijos teisininkai turi pakankamai patirties.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *