Žaliasis Birštonas įvertintas „Auksine krivūle“!

Spalio 11–14 d. dalyvavau 146-ojoje Europos regionų komiteto plenarinėje sesijoje, vykusioje mišriu būdu. Sesijos metu buvo diskutuota apie miestų bei regionų atsparumą ekstremaliosioms situacijoms ir jo stiprinimą, Slovėnijos pirmininkavimo ES prioritetus,  LGBTIQ asmenų lygybės strategiją bei žaliojo kurso vietos lygmeniu įgyvendinimą ir svarbą.

„Auksinių krivūlių“ apdovanojimo ceremonijoje kartu su mere Nijole Dirginčiene dalyvavo merės pavaduotojas Vytas Kederys, Administracijos direktorės pavaduotojas Valentinas Vincas Revuckas ir Tarybos narė Dovilė Adamonytė.

Vienoje iš sesijos diskusijų Europos komisaras Virginijus Sinkevičius, atsakingas už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę, priminė bendrijos šalių įsipareigojimą kovoti su ekstremaliomis klimato sąlygomis, išsaugoti natūralią aplinką ir užtikrinti tvarų augimą. Buvo pasiūlyta iki 2030 m. pasodinti 3 milijardus medžių, šiam tikslui įgyvendinti pasitelkiant vietos ir regionų lyderius. Programoje numatytas pirmasis žingsnis – iki 2022 m. birželio mėnesio savo regione pasodinti „Pirmąjį gyvybės medį“.
Aš, kaip žaliojo Birštono kurorto merė, šią iniciatyvą sveikinu ir ją nuoširdžiai palaikau. Taip pat noriu pasidžiaugti, kad Birštonas, galima sakyti, yra vienu žingsniu priekyje. Nors šiuo metu kiekvienam birštoniečiui tenka po medį, šį skaičių jau kurį laiką didiname – 175-tojo kurorto jubiliejaus proga inicijuota medžių sodinimo akcija „Mano dovana Birštonui“. Jau dabar galime didžiuotis žmonių įsitraukimu į šią akciją ir pasiektais rezultatas – nuo 2021 m. pavasario kurorte pasodinta daugiau nei 300 įvairių rūšių medelių (kalninių pušų, ąžuolų, juodalksnių, klevų, magnolijų ir kt.), akcijos dalyviai sodinukams įsigyti paaukojo per 5000 eurų.

„Auksinių krivūlių“ nominantais tapusių savivaldybių merai su apdovanojimais.

Kurortas – atviras naujovėms, tad inovatyvios, draugiškos aplinkai technologijos, naujausios tendencijos, kaip tyliai ir išmaniai prižiūrėti bei puoselėti kurortą, – itin svarbios ir man asmeniškai, ir visiems Birštono savivaldybės administracijos darbuotojams. Mes nuosekliai daugelį metų siekėme, kad Birštonas taptų žaliu, ekologišku kurortu. Šis siekis neliko nepastebėtas.
Minint Lietuvos vietos savivaldos dieną Lietuvos savivaldybių asociacija jau 16 kartą organizavo „Auksinių krivūlių“ apdovanojimų ceremoniją, kurios metu buvo pagerbtos labiausiai įvairiose srityse nusipelniusios šalies savivaldybės. „Auksinių krivūlių“ nominacijas ir kandidatūras tradiciškai teikia visos LR ministerijos. Džiugu pranešti, kad LR Aplinkos ministerija apdovanojo Birštono savivaldybę „Auksine krivūle“ „Už žaliąjį pokytį“.
Tai – didžiulis įvertinimas ir įpareigojimas nesustoti bei išlaikyti žaliojo kurso kryptį mūsų unikalioje savivaldybės teritorijoje. Esame neabejingi gamtai ir žmogui – mums svarbu, kaip kurorte gyvens ateities kartos!
Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *