„Rudenėlio dovanos“

Kai pats gražiausias rudens metų laikas – spalis, kai tarsi „tai antrasis pavasaris, kai kiekvienas lapas – gėlė“ (Alberas Kamiu), atsinaujinusiame Birštono miesto lopšelyje-darželyje „Giliukas“ spalio 11–15 dienomis įvyko tradicinis (jau antrus metus iš eilės) meninis-kūrybinis projektas „Rudenėlio dovanos“, kurio tikslas – skatinti vaikų kūrybiškumą bei sveiką gyvenseną. Visi projekto etapai buvo vykdomi lauke, veiklas lydėjo muzika. Mokytojos išsikėlė sau uždavinius, kad ugdytiniai tikslo siektų, skinant obuolius, žaidžiant žaidimus, grėbiant, dažant lapus, einant eisenoje ir vaišinantis sveikuolišku pyragu.
Įgyvendindami savo tikslą, „Kiškių“, „Boružiukų“, „Ančiukų“, „Drugelių“ grupių vaikučiai ir ugdytojos D. Garmuvienė, G. Marčiukaitienė, J. Kliucevičienė, J. Gradeckienė, R. Lankevičienė bei meninio ugdymo mokytoja R. Černiauskienė pirmadienį pradėjo nuo Raudonšonių obuolių skynimo, iš kurių vėliau dėliojo vieną didelį obuolį, kuris papuošė darželio aplinką. Tiesa, neilgam, nes kitą dieną tuos pačius obuolius pasisavino „Pelytės“ Mikė ir Rikė, kurios, be piratų mankštos, dar suorganizavo obuolių rinkimo varžybas, didžiojo kauliuko pratimus, žaidimą „Vėjas ir lapai“ bei lapų skraidinimą parašiutu ir patį didžiausią vaikų sugrėbtų lapų kalną.
Trečiają projekto dieną „Piešiu margaspalvį rudens lapą“ mažyliai teptuku guašu dažė klevo bei ąžuolo lapus, dėjo jų atspaudus ir taip kūrė bendrą, kolektyvinį plakatą. Proceso metu vaikai buvo skatinami atpažinti ir įvardinti medžius pagal jų lapus.
Ketvirtąją dieną – „Lietaus sargų parade“ ėjo kolonoje, nešėsi lapais papuoštus skėčius, avėjo guminiais botais bei stebėjo, kas aplinkui vyksta. Keliavo su muzika. Nuvykus į parką, ten šoko, dainavo bei vaišinosi obuolių pyragu, iškeptu šio darželio kepėjų iš vaikų surinktų obuolių. Sugrįžo pavargę, bet laimingi ir gerai pasportavę.
Vėliau surengė dailės darbelių parodą „Piešiu rudenį“.
Džiaugiamės, kad vykdytas projektas padovanojo ne tik daug linksmų akimirkų, bet ir praturtino žiniomis bei naujomis patirtimis, skatinančiomis kūrybiškumą bei sveiką gyvenseną, daugiau judant ir būnant gryname ore. Šio projekto metu įgytos žinios bei priemonės bus panaudotos ir tolesnei vaikų ugdymo/si veiklai.
Rima Lankevičienė
Birštono miesto vaikų l/d „Giliukas“ mokytoja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *