Savivaldybėje lankėsi LASS Prienų filialo nariai su akcija „Už aplinką, matomą visiems!“

Spalio 15-tąją visas pasaulis mini Pasaulinę baltosios lazdelės dieną. Kasmet Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga (LASS) pažymi šią dieną akcentuodama tam tikrą veiklą. Pernai dėmesys buvo skirtas Brailio raštui, susipažinimui su aklųjų skaitymo ir rašymo sistema, o šiais metais rengiama akcija „Už aplinką, matomą visiems!“, kuria siekiama atkreipti dėmesį į vis didėjantį prastai matančiųjų skaičių, papasakoti, su kokiais sunkumais jie susiduria, ir įkvėpti kuo daugiau žmonių kurti silpnaregiams tinkamesnę aplinką.
Ta proga spalio 14 d. LASS Prienų filialo pirmininkė Irena Karsokaitė su filialo narėmis apsilankė Prienų rajono savivaldybėje, kur susitiko su mero pavaduotoja L. Jakinevičiene, administracijos direktore J. Zailskiene, administracijos direktorės pavaduotoju A. Marcinkevičiumi, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja S. Mekioniene.
Administracijos direktorė ir vicemerė pasveikino LASS Prienų filialo narius artėjančios Baltosios lazdelės dienos proga, padėkojo už vienybę, stiprybę, matomą ir prasmingą veiklą, kuri neleidžia žmonėms su regėjimo negalia jaustis vienišiems ar atstumtiems, ir palinkėjo tarpusavio bendrystės bei gražaus bendradarbiavimo su savivaldybe. Nuoširdžią padėką už aktyvią projektinę veiklą, įgyvendinamas iniciatyvas išreiškė ir kiti vadovai.
Susitikimo metu buvo apsikeista dovanomis, kalbėta apie skirtingas silpnaregių regos galimybes, lėtines ligas, kurios skirtingai veikia regėjimą, taip pat apie socialines, kultūrines problemas, aplinką, kuri būtų patogi visiems. Silpnaregiams labai svarbu aiškūs, įskaitomi užrašai, autobusų tvarkaraščiai, kurie būtų akių lygyje, specialios trinkelės, skirtos žmonėms su negalia, ne tik viešosiose vietose, bet ir įstaigose. LASS Prienų filialo pirmininkė I. Karsokaitė, pasidžiaugusi, kad toks ženklinimas savivaldybės administracijos pastate yra, padėkojo vadovams už įsiklausymą į silpnaregių problemas, už glaudų bendradarbiavimą, bendrų idėjų įgyvendinimą. Verta paminėti, kad savivaldybės administracijos pastato vestibiulį didžiųjų metų švenčių ir kitomis progomis papuošia silpnaregių organizacijos narių rankų darbo puošmenos ir teminės kompozicijos.
Savivaldybės vadovai patikino, kad visi projektai savivaldybėje yra įgyvendinami atsižvelgiant į žmonių su negalia poreikius, taip pat ragino kiekvieną prisidėti prie gyvenimą lengvinančių pokyčių. Vadovai linkėjo filialo nariams nepristigti idėjų, drąsiai jomis dalintis su partneriais, o esant galimybei ir kartu įgyvendinti. Malonaus bendravimo pabaigoje buvo aptarta keletas iniciatyvų, kurios galėtų būti įgyvendintos ne tik silpnaregių bendruomenėje, bet ir viešoje erdvėje. Taip pat sutarta kitų metų pavasarį Laisvės aikštėje organizuoti akciją ir paskatinti žmones atkreipti dėmesį į regėjimą, tikrintis akis, nes prastėjantis regėjimas gali signalizuoti apie rimtas akių ligas.

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *