Pagerbė vaikų ir jaunimo teatro kūrėjus

LR Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė yra aistringi teatro gerbėjai. Tai patvirtino ir netikėtas jų apsilankymas praėjusį sekmadienį Birštono kultūros centre vykusiame vaikų ir jaunimo festivalyje „Jausmų sala“, kuriame Prezidentas su žmona pažiūrėjo Vilniaus kultūros centro teatro studijos „Elementorius“ spektaklį „Koncertas Nr.1“ (Jurgos Ivanauskaitės novelių motyvais) ir pasveikino šios studijos kūrybinę grupę bei vadovus Eglę bei Gediminą Storpirščius su gražia studijos veiklos sukaktimi, įteikė jiems padėką ir dovaną.


„Elementorius“ – seniausia nuolat veikianti teatro studija Lietuvoje, jai sukako 55 metai, šią studiją įkūrė dar E.Storpirštienės mama Valerija Karalienė. Joje išugdyta daugybė kūrybingų Lietuvos teatro asmenybių, kurios yra pelniusios aukščiausius teatro ir kino apdovanojimus, tarp jų yra ir keturi Nacionalinės premijos laureatai.
G. ir D. Nausėdos domėjosi studijos narių veikla, kalbino jaunuosius aktorius, taip pat turėjo progą pabendrauti su juos lydėjusia Birštono savivaldybės mere Nijole Dirginčiene, Birštono kultūros centro direktoriumi Zigmu Vileikiu ir teatro režisieriais.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *