Konkursas bendruomenėms – papasakokite apie savo žiediškumą!

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras (ARATC) skelbia Europos atliekų mažinimo savaitei skirtą aplinkosauginių bendruomenių iniciatyvų/veiklų konkursą „Mažiau atliekų – daugiau žiedų“ ir kviečia Alytaus miesto, Alytaus rajono, Birštono, Druskininkų, Lazdijų rajono, Prienų rajono ir Varėnos rajono bendruomenes pasidalinti savo patirtimi, kaip joms sekasi mažiau teršti, mažiau vartoti, švariau ir sveikiau gyventi bei džiaugtis savo pačių sukurta gražia darnia aplinka.
Pristatykite savo bendruomenės žiedišką veiklą, papasakodami, kaip jūsų bendruomenė vengia atliekų susidarymo, kaip atnaujina senus daiktus, pritaiko juos naujiems bendruomenės, jos narių poreikiams, kaip tausoja išteklius, keisdamiesi daiktais, pirkdami vieni iš kitų užaugintas gėrybes, sukurtus gaminius, viena transporto priemone vykdami į darbą, kaip tvarko atliekas, kompostuoja jas, kaip panaudoja kompostą, rengia kūrybines dirbtuves ir įgyvendina kitus žiedinės veiklos principus. Pristatykite „žiediškiausius“ savo bendruomenės narius ir jų patirtį.
Visų, savo aplinkosaugines iniciatyvas bei veiklas įgyvendinančių ir jų aprašymus bendruomenių atstovai bus pakviesti į baigiamąįį koncertinį renginį Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro pakartotinio naudojimo padalinyje „TikoTiks“, o trims labiausiai žiedinės veiklos principus atitinkančias iniciatyvas/veiklas pristačiusioms bendruomenėms bus įteikti ARATC įsteigti prizai: kompostavimo dėžės ir renginiams skirta palapinė, kuri atiteks pirmosios vietos laimėtojui.
Daugiau informacijos apie konkursą ir formą, kurią reikia užpildyti, pristatant savo iniciatyvas/veiklas, rasite Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro svetainėje www.aratc.lt. Užpildytų formų laukiama atsiunčiant iki lapkričio 3 d.
Pastaba. Konkurse negali dalyvauti bendruomenės, kurių vadovai, valdybų nariai yra Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro darbuotojai.
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *