Justinas Marcinkevičius: „Niekas tiek nepasitarnavo žmogui, niekas neiškėlė taip aukštai jo dvasios ir niekas tiek nekentėjo kartu su žmogumi, kaip knyga.“

Auksinio rudens popietę tarsi prabėgusios vasaros šypsnį spalio 14-oji padovanojo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos skaitytojams, susirinkusiems bibliotekoje pasidalinti prabėgusios vasaros įspūdžiais, maloniomis vasaros skaitymų akimirkomis. Juk visi jie – skaitymo iššūkio „Vasara su knyga 2021“ dalyviai, nepabūgę ir sėkmingai įveikę visas 5 skaitymo akcijos užduotis: 1) perskaityti detektyvinę knygą, 2) knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip 4 žodžiai, 3) literatūrine premija apdovanotą knygą, 4) praėjusiame tūkstantmetyje išleistą knygą, 5) linksmą knygą.

Bibliotekoje susirinkusiems skaitytojams Daliai Ališauskienei, Bernardui Smirinenko, Vidai Jundzilienei, Stasei Miliauskienei, Renatai Karaliūtei, Aldonai Žitkuvienei, Vilmai Tiškevičienei ir Valei Budrevičienei prizus ir diplomus įteikė Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė, pasveikinusi popietės dalyvius įveikus 2021 m. skaitymo iššūkį. Direktorė išreiškė viltį, kad ir kita vasara atneš ne tik daug naujų knygų, bet ir dar daugiau akcijos „Vasara su knyga“ dalyvių, o tuo pačiu – ir dar daugiau per vasarą perskaitytų knygų.
2021 m. vasarą dalyvauti skaitymo iššūkyje Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje ir jos padaliniuose užsiregistravo 298 dalyviai. Skaitymo iššūkį įveikė, t. y. perskaitė bent 5 knygas, 179 rajono bibliotekų skaitytojai. Iš viso akcijos dalyviai perskaitė 1186 knygas.
Daugiausia skaitymo iššūkio dalyvių – Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje – 92, iš kurių visas skaitymo užduotis įveikė 37 skaitytojai. Daugiausiai knygų perskaitė Roksana Ivaškienė, Dalia Ališauskienė, Ugnė Orinaitė, Aistė Radvilavičiūtė, Kristina Žuklienė, Bernardas Smirinenko, Vida Jundzilienė, Vilma Tiškevičienė, Diana Juškevičienė. Šie skaitytojai skaitymo iššūkį per vasarą įveikė net po kelis kartus!
Bibliotekos padaliniuose taip pat buvo skaitytojų, pasiryžusių įveikti skaitymo iššūkį. Vyšniūnų bibliotekoje dalyvauti akcijoje užsiregistravo 17 skaitytojų, visas užduotis įveikė 15, Naujosios Ūtos bibliotekoje užsiregistravo 17, užduotis atliko visi užsiregistravę dalyviai, Veiverių bibliotekoje 20, įveikė – 9, Išlaužo bibliotekoje 20, įveikė – 7, Kašonių bibliotekoje registravosi 8 skaitytojai, 5 knygas perskaitė 7 akcijos dalyviai.
Visi skaitytojai, įveikę 5 skaitymo akcijos „Vasara su knyga 2021“ užduotis, apdovanoti Kauno apskrities viešosios bibliotekos įsteigtais prizais – spalvingais daugkartinio naudojimo šiaudeliais. Vyšniūnų bibliotekos skaitytoja Danutė Kvedaravičienė, dalyvavusi skaitymo akcijoje, burtų keliu laimėjo išmaniąją apyrankę.
Nors akcija baigėsi, dovanos išdalintos, skaitymo malonumas tęsiasi: bibliotekų lentynas kasdien pasiekia naujos knygos, dar nesutikusios savo skaitytojo. Justinas Marcinkevičius yra sakęs: „/…/knyga gimsta ne tada, kai ji atsistoja knygyno vitrinoje, o kai ją perskaito pirmas žmogus.“ O šis žmogus jau čia! Godžios skaityti akys jau ieško dar nematyto knygos viršelio, kad, jam atsivertus, vėl panirtų į dar nepažintą, viliojantį naujos knygos pasaulį… Būkime pirmieji šios knygos skaitytojai. Leiskime knygai gyventi…

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *