Pirmoji pažintis su biblioteka

Rugsėjo 12-oji Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ „Ežiukų“ grupės penkiamečiams vaikučiams buvo ypatinga – jų laukė pirmoji kelionė į Prienų Justino Marcinkevičiaus viešąją biblioteką.

Vos pravėrus bibliotekos duris, vaikučius ir jų auklėtojas pasitiko svetingos bibliotekininkės, palydėjusios mažuosius lankytojus į patį viršutinį bibliotekos pastato aukštą, kuriame, tiesiog po stogu, (ant kurio gyvena Karlsonas!), įsikūręs Vaikų literatūros skyrius. Jis pasitiko būsimus bibliotekos skaitytojus spalvingų knygelių gausa, žaidimų įvairove, netikėtomis, paslaptingomis vietelėmis skaityti nuo visų pasislėpus, didžiuliais minkštais žaislais, kurių glėbyje prisiglaudus taip smagu pasklaidyti dar nematytą knygelę!
Vaikų literatūros skyriuje mažieji ne tik susipažino su labai įvairiomis ir įdomiomis knygelėmis, bet ir klausėsi Justino Marcinkevičiaus eiliuotos pasakos „Grybų karas“ ištraukos, pažiūrėjo animacinį filmuką – šios pasakos ekranizaciją, bei smagiai dainavo linksmas vaikiškas daineles. Kai kas iš vaikučių ir stalo žaidimus atrado: trys draugai greitai ir smagiai sudėliojo dėlionę, kuri buvo su paslaptimi – skirtingi paveikslėliai susidėliojo abiejose dėlionės pusėse!
Laikas bibliotekoje prabėgo labai greitai. „Ežiukų“ grupės vaikučiai, atsisveikindami su knygelėmis ir žaidimais, prižadėjo, kad čia – į pasakiškai įdomų vaikiškų knygelių pasaulį – sugrįš dar ne vieną kartą. Juk tiek daug čia galima perskaityti, pamatyti ir sužinoti!

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *