Ligoninėse ir globos namuose nešė atgaivą sielai

Spalio 8 dieną Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka savo bičiulius, partnerius ir rėmėjus sukvietė į baigiamąjį bibliotekos projekto „Atgaiva sielai“ renginį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė padėkojo visiems, kurių dėka menas, muzika, poezija, literatūra, dainos pandemijos metu tapo prieinami ir socialinės atskirties nuvargintiems slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninių, skyrių pacientams, globos namų gyventojams.

Just.Marcinkevičiaus bibliotekos direktorė D.Čepeliauskienė dėkoja projekto rėmėjams ir partneriams.

Pasak direktorės, 2021 m. birželio – rugpjūčio mėnesiais su kultūrinėmis programomis lankytasi Balbieriškio, Jiezno, Veiverių PSPC ir Prienų ligoninėje, VšĮ „Gintkosta“, Šilavoto globos namuose ir Rumšiškių senelių globos namuose „Auksinis amžius“, surengta net 13 renginių, pritraukta per 400 žiūrovų ir klausytojų. Atgaivą, žmogiškąją šilumą ir palaikymą jiems dovanojo susitikimai su aktoriais Egidijumi Stanciku, Audrone Paškonyte, Virginija Kochanskyte, muzikos garsais užbūrė pianistės Audronė Juozauskaitė, Edita Zizaitė, dainininkės Judita Leitaitė, Giedrė Zeicaitė, saksofonistas Laimonas Urbikas, o į jaunystę sugrąžino projekto partnerio Jiezno kultūros ir laisvalaikio centro kaimo kapela „Jieznelė“. Literatūrinių ir muzikinių popiečių metu skambėjo žymiausių poetų eilės, lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai.
Šiuo projektu siekta kultūros prieinamumo tiems regionų gyventojams, kurie dėl negalios ar amžiaus nesilanko kultūros centruose ir bibliotekose. D.Čepeliauskienės teigimu, projektas „Atgaiva sielai“ turi ir priešistoriją: Jiezno bibliotekos bibliotekininkės Vilma Trabuševskienė ir Sigutė Katkauskienė pirmosios rajone pradėjo organizuoti garsinius skaitymus, literatūrines programas Jiezno PSPC Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje. Praėjusiais metais jos pakvietė į šią veiklą įsijungti Balbieriškio, Veiverių bibliotekų darbuotojas Editą Marcinkevičienę, Angelę Kazlauskienę, Oksaną Venckūnienę ir kartu įgyvendino socialinės integracijos ir kultūrinės atskirties mažinimo projektą. Ši unikali kultūrinė iniciatyva pasiekė ir Šilavoto, Balbieriškio „Smiltelės“, Rumšiškių senelių globos namus. Dauguma viešųjų renginių vyko atvirose erdvėse, prisitaikant prie kultūros renginiams taikytų apribojimų.
Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė už bendradarbiavimą padėkojo projekto rėmėjams ir partneriams, jų atstovams įteikė po prasmingos prozos knygą, o visus popietės dalyvius pakvietė pasiklausyti muzikinės dovanos – grupės „Baltos varnos“ koncerto.
„Gyvenimo“ informacija
Dalės Lazauskienės nuotrauka

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *