Dienos pietūs – šviežios ir karštos eilės muzikos padaže

Spalio 12 dieną Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko baigiamasis projekto „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: šviežia knyga“ renginys – poezijos ir muzikos vakaras su poetu Vainiumi Baku ir dainų autoriumi ir atlikėju Vygantu Kazlausku.
Sielą užburiančios eilės, gitaros stygų virpesiai pakerėjo savo skambumu. Kaip sakė jaunasis poetas Vainius, eilės, kurias jis atvežė Prienų bibliotekos lankytojams, ne tik dar visai „šviežios“, iš naujausios jo poezijos knygos „Tylos fonetika“. Yra ir labai „karštų“ – parašytų visai neseniai, dar tik ieškančių vietos būsimose poeto knygose. Vainiaus Bako eilių įspūdį stiprino dar ir tai, kad kai kurios virtę dainomis, jas klausytojams dovanojo ekspresyvusis išskirtinio balso tembro atlikėjas Vygantas Kazlauskas. Vakaro metu skambėjusi dainuojamoji poezija taip pakerėjo klausytojus, kad, pasibaigus koncertinei programai – nuskambėjus paskutiniam Vainiaus Bako skaitomo eilėraščio posmui ir nutilus muzikanto pirštų paliestų gitaros stygų aidui – niekas nesiskirstė, godžiai laukė dar nors vienos dainos, nors vienos užburiančios poezija ir muzika akimirkos…
Projektas „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: šviežia knyga“ gyvuoja jau antrus metus, todėl skaitymo „gurmanams“ ar tiesiog mėgstantiems įdomius kultūrinius renginius suteikiama puiki proga ne tik gyvai pabendrauti su knygų autoriais, kitais kūrėjais, bet ir labiau įsitraukti į kultūrinį gyvenimą. Renginių ciklas vyko ne tik Prienų mieste, bet ir Balbieriškio, Jiezno bei Stakliškių miesteliuose.
Antrąjį projekto sezoną – 2021 m. – „Gurmanų restorane“ bibliotekos lankytojams „Dienos pietų“ buvo pasiūlyta net 10 skirtingų „patiekalų“: vyko susitikimai su rašytojais Rimantu Kmita, Renata Šerelyte, Virginija Cibarauske, Akvile Kavaliauskaite. „Ragauta“ ir Herkaus Kunčiaus „Geležinės Stalino pirštinės“, Gasparo Aleksos „Baik cirkus, Cvirka!“. Poezijos ir muzikos gurmanus džiugino „Jauni ir talentingi“ jaunieji poetai Lina Buividavičiūtė, Simonas Bernotas, aktorius Mindaugas Ancevičius. Skaitytojai, kurie norėjo atgaivinti savo sielą, turėjo galimybę susitikti su aktore Nijole Narmontaite, kraštiečiai – su rašytoja Aldona Ruseckaite.
„Gurmanų restoranas“ jau dvejus metus džiugino įvairiausių skonių lankytojus, kurie jau dabar nekantriai laukia naujojo „Gurmanų restorano“ sezono 2022-aisiais.
Projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: šviežia knyga“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *