Pareiškimas dėl nepasitikėjimo žemės ūkio ministru

Lietuvos žemės ūkio taryba su pareiškimu kreipėsi į Ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę ir Prezidentą Gitaną Nausėdą dėl nepasitikėjimo žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku. Pareiškimo kopija adresuota ir Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.
Pareiškimo priambolėje rašoma:
„Sprendimas išreikšti nepasitikėjimą žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku žemdirbių visuomenėje brendo seniai. Tai – ne spontaniškas veiksmas. Sulaukiame vis daugiau raginimų iš ūkininkų, žemės ūkio įmonių vadovų, specialistų, maisto pramonės atstovų tai daryti. Pasigirsta kvietimų protestams. Štai nusigyvenome iki to, kad net Savivaldybių žemės ūkio skyrių darbuotojų asociacija šaukiasi pagalbos dėl susitikimų su Žemės ūkio ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų specialistais nebuvimo. Jų nebuvo per šį „ministravimo“ periodą ir su mumis, neskaitant keleto, kurių išsireikalavome patys. Tačiau rezultatas niekinis. Daugiau priešingas.
Vertindama susidariusią situaciją šalies žemės ūkyje, Lietuvos žemės ūkio taryba reiškia susirūpinimą esama Žemės ūkio ministerijos vykdoma politika ir reiškia nepasitikėjimą žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku bei jo vykdoma veikla.“ (Visą pareiškimo tekstą skaitykite: LŽŪT pareiškimas 21-10-06)
Pareiškimą pasirašė Lietuvos žemės ūkio tarybos nariai:
Lietuvos ūkininkų sąjunga
Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija
Lietuvos pieno gamintojų asociacija
Lietuvos grūdų augintojų asociacija
Lietuvos nederlingų žemių naudotojų asociacija
Lietuvos juodmargių galvijų gerintojų asociacija
Lietuvos veislinių kiaulių augintojų ir gerintojų asociacija
Lietuvos žalųjų galvijų gerintojų asociacija
Lietuvos arklių augintojų asociacija
Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų asociacija
Lietuvos ekologinių ūkių asociacija

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *