Vadintis angelais sargais – ne tik garbė, bet ir atsakomybė

„Ginti. Saugoti. Padėti“, – tokio šūkio lydimi kasryt į tarnybą išeina tūkstančiai pareigūnų, valstybės ir kiekvieno iš mūsų angelų sargų. Vadintis angelais sargais – ne tik garbė, bet ir atsakomybė bei įsipareigojimas. Siekiant pagerbti ypatingos fizinės ir dvasinės ištvermės reikalaujančios profesijos atstovus, kasmet spalio 2 dieną Lietuvoje minima Policijos diena.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, formuojant saugią aplinką bei užtikrinant Prienų krašto žmonių saugumą, pareigūnams dėkojo ir Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

Praėjusį penktadienį ši diena paminėta ir Prienuose. Kukliu paminėjimu Policijos komisariate turėjęs vykti tradicinis pareigūnų pagerbimas Kultūros ir laisvalaikio centro iniciatyva virto gražia švente. Pasak renginio vedėjos Ligitos Gediminienės, šiemet ši šventė – neeilinė, o ypatinga ji dėl to, kad Lietuvoje Policijos diena pradėta švęsti lygiai prieš 100 metų. Anot Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojo Virginijaus Jaruševičiaus, Prienų rajono policijos komisariatas yra vienas iš tų gerųjų pavyzdžių, kaip kartu dirbant galima išspręsti įvairius uždavinius bei užtikrinti visuomenės saugumą ir ramų gyvenimą.
Su gražia švente Prienų krašto pareigūnus taip pat sveikino Alytaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Raimundas Jaciunskas,  Prienų rajono PK Veiklos skyriaus viršininkas, atliekantis viršininko funkcijas, Laimonas Jankauskas, Prienų r. savivaldybės

Alytaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Virginijus Jaruševičius ir Raimundas Jaciunskas, Prienų rajono PK Veiklos skyriaus viršininkas, atliekantis viršininko funkcijas, Laimonas Jankauskas nusipelniusiems pareigūnams įteikė pasižymėjimo ženklus ir padėkas.

meras Alvydas Vaicekauskas, Seimo narys Andrius Palionis, Kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė, seniūnai, Prienų rajono socialinių paslaugų centro direktorė Aurelija Urbonienė bei Probacijos tarnybos atstovai.
Gražia tradicija tapo ir kasmetiniai tarnyboje nusipelniusių policijos pareigūnų apdovanojimai. Šiemet I laipsnio Policijos pasižymėjimo ženklas už nepriekaištingą tarnybą įteiktas Alytaus apskrities VPK Prienų rajono PK Reagavimo skyriaus vyriausiajai patrulei, viršilai Eglei Valatkienei, III laipsnio Policijos pasižymėjimo ženklas suteiktas: Reagavimo skyriaus vyriausiesiems patruliams, viršiloms: Danguolei Pempei ir Kastyčiui Dzedavičiui, Alytaus AVPK viršininko Alvydo Jurgelevičiaus padėkomis paskatinti: Prienų rajono PK Veiklos skyriaus tyrėjai inspektoriai Dainius Žvaliauskas ir Tomas Vaismanas.
Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, formuojant saugią aplinką bei užtikrinant  Prienų krašto žmonių saugumą, Prienų rajono savivaldybės meras taip pat padėkojo: Rimantui Dragūnui, Arvydui Petkevičiui, Gintarui Vaitulevičiui, Jolantai Valskienei, Vaidai Plioplienei ir Linai Špukauskienei.
Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai, Prienų rajono policijos pareigūnai džiaugėsi profesinės šventės dovana – Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos magistranto Petro Bondar ir ansamblio „Aksomas“ muzikiniais kūriniais.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *