Vytautas Bunevičius – geriausias 2021 metų socialinis darbuotojas

Amerikiečių rašytojas Henris Deividas Toro yra pasakęs: „Gerumas, kurį prisiminiau ilgiausiai, buvo kaip tik toks – neišsakytas, nepasiekęs kalbančiojo lūpų, einantis tiesiai iš širdies“. Būtent tokiu nuoširdžiu ir neišmatuojamu gerumu spindi socialinių darbuo-tojų širdys. Jau beveik du dešimtmečius rugsėjo 27 dieną Lietuvoje minima Socialinio darbuotojo diena, o prasminga tradicija pagerbti ypatingos meilės kitam reikalaujančios profesijos atstovus puoselėjama ir Prienų krašte.
Kaip ir kiekvienais metais, praėjusį pirmadienį profesinės dienos proga Prienų kultūros ir laisvalaikio centre draugėn susibūrė rajono įstaigose dirbantys socialiniai darbuotojai. Čia šventinio vakaro metu išskirtinio atsidavimo reikalaujančios profesijos atstovus sveikino Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Tarybos sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Rita Keturakienė bei Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Sandra Mekionienė.
Prienų rajono savivaldybėje kasmet vykstantis geriausio socialinio darbuotojo konkursas ir šiais metais pakvietė įstaigas atkreipti dėmesį į profesionalius, savo darbui atsidavusius ir atsakingus socialinius darbuotojus. Minint Socialinio darbuotojo dieną, šventinio pirmadienio popietę mero Alvydo Vaicekausko vardu padėkota: Zitai Grinkevičienei, Onai Šaulinskienei, Danutei Liutvaitienei, Linai Mielaikienei, Birutei Bajorienei, Linai Mieliauskienei, Zitai Matukaitienei bei geriausiu 2021 metų socialiniu darbuotoju išrinktam Vytautui Bunevičiui.
V. Bunevičius dirba Jiezno paramos šeimai centre. Svarbiausia jo savybė, padedanti nuoširdžiai, sąžiningai ir kruopščiai atlikti jam patikėtas užduotis – tai reiklumas, pirmiausia sau, o vėliau ir kitiems. V.Bunevičius yra empatiška asmenybė, visuomet pasirengusi patarti ir padėti, todėl, pasitelkęs profesinę ir gyvenimo išmintį, rūpestingas rankas ir šilumos kupiną širdį, jis visada šalia tų, kuriems labiausiai reikalinga pagalba.
V. Bunevičių geru žodžiu galėtų apibūdinti ir paslaugų gavėjai, ir kolegos. Sukaupta darbinė ir gyvenimiška patirtis darbuotojui padeda profesionaliai bendrauti su žmonėmis, neatsižvelgiant į jų tautybę ar kitokią nuomonę. Šios gerosios darbuotojo savybės dar labiau atsiskleidė pasikeitus įprastoms darbo sąlygoms, kai dėl COVID-19 ligos plitimo Jiezno paramos šeimai centre buvo pradėtos teikti paslaugos saviizoliacijoje esantiems asmenims, o vėliau čia apgyvendinus ir įvairių tautybių prieglobsčio prašančius žmones.
Pandemija iš socialinių darbuotojų pareikalavo dar daugiau pasiaukojimo, todėl šventinio vakaro metu už savanorišką pagalbą ir darbą karantino metu Administracijos direktorė, Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė J. Zailskienė taip pat padėkojo: Agnei Danisevičiūtei, Paulinai Mickaitei, Irenai Danilevičienei, Nijolei Anelei Mineikienei, Juditai Lučkienei ir Ritai Lenčiauskienei. Atskiras padėkas savo darbe nusipelniusiems žmonėms: Romai Navickienei (už profesionalų darbą, norą padėti ir nuoširdų rūpinimąsi seniūnijos žmonėmis), Eugenijai Sargevičienei (už gražius ir prasmingus darbus, tolerantiškumą, supratimą ir norą padėti kitiems), Romualdai Radžiukynienei (už atsakingumą ir nuoširdumą, paslaugumą ir atidumą seniūnijos gyventojams), Editai Skalskienei (už atsakingai ir profesionaliai atliekamą darbą) bei Prienų „Maltiečiams“ (už savanorystę, šiltą žodį ir ištiestą pagalbos ranką vienišiems senoliams) įteikė ir Savivaldybės socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja S. Mekionienė.
Kaip renginio metu sakė vedėja Ligita Gediminienė, socialinio darbuotojo profesija – drąsiems, ištvermingiems ir kūrybiškiems žmonėms, kurie, regis, beviltiškose situacijose ieško būdų atstatyti žmonių gyvenimuose sugriautus tiltus, todėl visi šios profesijos žmonės verti pačios didžiausios pagarbos.
Apdovanojus geriausius darbuotojus bei išklausius gražiausių palinkėjimų susirinkusiųjų laukė dovana – Liudo Mikalausko koncertas.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *