Greitųjų šachmatų turnyro tradicija tęsiasi

Rugsėjo 25 d. į Birštone surengtą šachmatų turnyrą gausiai susirinko žaidėjai iš įvairių Lietuvos vietovių. Varžybas galima vadinti ir tarptautinėmis, nes dalyvavo du žaidėjai iš artimojo užsienio – Punsko. 
Tradicinį greitųjų šachmatų turnyrą „Birštono taurė“ organizavo Lietuvos šachmatų mokykla ir Birštono sporto centras, šių varžybų tradicijai – beveik dvidešimt metų. Jame savo jėgas išbandė per 80 dalyvių iš daugiau nei penkiolikos Lietuvos miestų, miestelių ir kaimų. Jame savo jėgas išbandė ir šachmatininkai-mėgėjai, kurie dar neturi jokio oficialaus reitingo, ir patyrę  profesionalai, tarp jų ir dabartinis standartinių šachmatų Lietuvos čempionas Karolis Jukšta.
Buvo žaidžiami 9 ratai pagal Pasaulio šachmatų federacijos greitųjų šachmatų taisykles.
Baigiantis dienai, išaiškėjo turnyro nugalėtojai ir stipriausieji savo įskaitose. Bendroje įskaitoje tarp visų žaidėjų savo pranašumą įrodė Karolis Jukšta (Kaunas), surinkęs 8 taškus iš 9 galimų. Antroji vieta atiteko FIDE reitingo lyderiui šiame turnyre Dmitrijui Chocenkai iš Vilniaus, o trečioji vieta – taip pat kauniečiui Domantui Klimčiauskui.
Moterų įskaitoje taurė ir aukso medalis atiteko Kotrynai Šukytei iš Vilniaus, antroje vietoje liko geriausia žaidėja iš Birštono Danutė Urbanavičiūtė, kuri surinko tiek pat taškų (6 iš 9 galimų), kiek ir varžybų lyderė, tačiau jos puse taško prastesnis papildomas rodiklis (žaidė prieš šiek tiek silpnesnius žaidėjus) lėmė, jog ant jos kaklo buvo užkabintas sidabro medalis. Vilnietė Ula Rudzinskaitė, surinkusi 5 taškus iš 9 galimų, pasipuošė bronzos medaliu.
Senjorų įskaitoje stipriausiu šachmatininku pripažintas Arulis Algimantas iš Marijampolės. Taip pat išdalinti apdovanojimai ir kitose šachmatininkų grupėse.
Parengta pagal Lietuvos šachmatų
mokyklos informaciją

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *