Projekte „Visi gali pozityviai gyventi“ svarbiausia –bendrystė

Kelionės ir edukacinės programos, vykstančios projektų metu, visada suartina dalyvius. Projekte „Visi gali pozityviai gyventi“, kurį vykdo Prienų VšĮ „Meninė drožyba“ buvo skirtas laikas ne tik darbinėms ir mokymosi veikloms, bet ir pramogoms.
Svarbiausia pramoga – tai abiejų grupių išvyka į edukacinę programą ir ekskursiją, aplankant Krekenavos regioninį parką. Į šią kelionę vyko abi projekto grupės ir jų mokytojai, kurie turėjo galimybę geriau pažinti vieni kitus, susidraugauti ir pabūti kartu. Kelionės tikslas pasiektas – visi galime būti draugais, pažįstamais, dalyviais, nesvarbu, kokiam socialiniam sluoksniui priklausai ar kokią negalią turi. Galime padėti vienas kitam tobulėti, pasijausti reikalingiems.
Ši išvyka ir buvo draugystės ir tikro bendravimo įrodymas. Kartu su projekto dalyviais vykome į Panevėžio keramikos gamyklą „Midenė“. Tai pažintis su kitokiu amatu ir galimybė įvertinti savo jėgas kitokioje veikloje. Atvykus į gamyklą, vyko pažintis su čia gaminama produkcija, įrengimais, naudojamais darbe, dailininkais, kurie gaminius papuošia nuostabiomis spalvomis, kad jie taptų patrauklūs pirkėjams.
Ekskursijos metu sužinojome, kad gaminiai iškeliauja į daugelį pasaulio šalių. Taigi, kartais pirkdamas keraminį puoduką ar kokį kitą gaminį, pagalvok, gal jis pagamintas Lietuvoje, Panevėžio „Midenėje“.
Po ekskursijos visi dalyvavome edukacinėje keramikos pamokoje, kurioje kiekvienas savo rankomis gaminome keraminius indus, vazas ar tiesiog suvenyrus. Daugeliui tai buvo pirmas prisilietimas prie molio. Per keletą valandų gimė dalyvių bendrystės kūriniai. Tų nuostabių akimirkų, kai visi kartu gamina dirbinius, padeda vienas kitam, pataria, bendrauja kaip geriausi draugai, neįmanoma įamžinti jokiu fotoaparatu. Tai tikra bendrystė, kurios ir buvo siekiama šio projekto metu.
Po edukacijos vykome į Krekenavos regioninį parką, kuriame pasivaikščiojome Pojūčių taku, užlipome į apžvalgos bokštą, apsilankėme parko lankytojų centro ekspozicijoje ir kojas pamerkėme į Nevėžį. Dienos pabaigoje aplankėme Žalgirio parką, kuriame daugelis skulptūrų pagaminta prieniškio Algimanto Sakalausko rankomis, o paskutinis bendras „Meninės drožybos“ meistrų darbas parke pastatytas 2020 metais, jis stovi pačiame parko centre.
Diena baigėsi, o mes sugrįžome į namus su naujomis patirtimis ir gera nuotaika.
Ramutė Milušauskienė
Projekto vadovė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *