Dalinosi patirtimi, drąsino pasitikti pokyčius

Rugsėjo 9 dieną Birštono kultūros centre vyko verslo tinklaveikos renginys „Spiečiamės‘21“, kuriame pirmąkart susitiko verslumo ir eksporto plėtros agentūros „Versli Lietuva“ vystomų 13-kos bendradarbystės centrų „Spiečius“ nariai- verslininkai, taip pat ir iš Birštono.
Susitikimo dalyvius pasveikinusi „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė Daina Kleponė, be kita ko, pastebėjo: „Mes suprantame verslą, kaip vertės kūrimą, atliekant pokytį, atrandant naujas erdves, atverčiant naują lapą, randant naujus pritaikymus, apverčiant nuo vieno šono ant kito, galop nuverčiant ir pradedant ką nors iš naujo. Žodyje „verslas“ – daug semantinių prasmių, ir tas vertimasis, pokytis, naujovės, kūrybiškumas, ko gero, yra aktualiausi dabar. Praėjusieji metai, pandemijos laikotarpis parodė, kad nieko stabilaus nėra. Pasaulis vieną dieną gali sustoti, ir mūsų verslai gali būti uždaryti, ir mes galim būti uždaryti namuose… Bet mes prisitaikėme, dirbome toliau, pasiekėme puikių rezultatų. Lietuvos ekonomika įspūdingai prisitaikė, atrado naujų nišų, verslų, ir tai džiugina.“
D.Kleponė, kreipdamasi į iš visos Lietuvos susirinkusius verslo atstovus, pasidžiaugė, kad pernai agentūros „Versli Lietuva“ iniciatyva buvo atidaryti šeši nauji verslumą regionuose skatinantys „Spiečiai“, dabar jų Lietuvoje veikia 13-ka. Jų veikla buvo kokybinis žingsnis į didesnį pasitikėjimą, bendradarbiavimą, glaudesnį bendruomenės gyvenimą.
„Džiaugiuosi šios dienos programa, kūrybinėmis dirbtuvėmis, manau, kad kūrybiškumas, pažangumas, verslumas šiuo metu yra turbūt vieninteliai stabilūs dalykai mūsų gyvenime, o jis visą laiką keisis, ir pokytis bus pastovus. Mes išliksime tada, kai versimės, kai būsime verslūs, tapsime verslininkiškesni, išmoksime kurti ir džiaugtis tuo, – Daina Kleponė paragino „Spiečių“ narius renginyje aktyviai diskutuoti, megzti verslo kontaktus, būti kūrybiškiems.
Netrukus prasidėjo diskusija tema „Kai ateina laikas pokyčiams – ar renkiesi veikti?“, kurioje savo patirtimi ir įžvalgomis pasidalino Algirdas Stonys – „TeleSoftas“ įkūrėjas ir vadovas, vizionierius, filantropas, startuolių mentorius ir investuotojas; Orijana Mašalė – strateginės komunikacijos konsultantė, viena stipriausių laisvai samdomų valdybos narių Lietuvoje; Simona Kupetienė – keliautoja, tinklaraščių kūrėja, šeimos verslo įkūrėja.
Ekspertai papasakojo apie tai, kas juos atvedė į verslus, pateikė vertingų patarimų, kaip pasirinkti tinkamą verslo idėją, sulaukti palankios savo verslui „bangos“, iš kur gauti lėšų jo pradžiai, patarė, kaip pristatyti ir parduoti savo produktus, perkelti verslą į elektroninę erdvę. Atsakydami į susirinkusiųjų klausimus, pašnekovai drąsino nenuleisti rankų nesėkmės atveju, taip pat pristatė ateities verslo tendencijas pasaulyje ir Lietuvoje, kuriomis pasinaudojus galima sukurti sėkmingus verslus. Nemažai savo srityje pasiekę ekspertai pradedančiuosius ragino nebijoti išeiti iš komforto zonos, rizikuoti, siekiant savo svajonės. Tik taip, anot jų, į gyvenimą ateis pokyčiai.
„Spiečių“ nariams buvo naudingos ir kūrybiškumo bei kontaktų dirbtuvės, kurias moderavo lektorė, viešojo kalbėjimo ir kūrybiškumo trenerė Danutė Rasimavičienė.
Savo idėjomis su renginio dalyviais pasidalino, pozityvumo „virusu“ juos užkrėtė atlikėjas Jurgis Didžiulis.
Šis renginys – vienas iš daugelio „Versli Lietuva“ organizuojamų „Spiečiaus“ bendruomenės susitikimų, verslo renginių, mokymų, konsultacijų, kurie smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams padeda auginti ir plėsti savo verslus, stiprinti verslumo kompetencijas, bendradarbiauti tarpusavyje ir taip rasti naujų verslo partnerių.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *