Pakuonyje – pirmasis gatvės krepšinio turnyras

Atnaujintame Pakuonio pagrindinės mokyklos stadione vykusiame pirmajame gatvės „PAKUONIS’21 3×3“ krepšinio turnyre dalyvavo 11 komandų iš įvairių Lietuvos miestų bei miestelių: Pakuonio, Prienų, Šilavoto, Kauno, Vilniaus ir Molėtų.


Vieno iš turnyro organizatoriaus Luko Vainikevičiaus teigimu, mintis surengti krepšinio turnyrą kilo tuomet, kai sužinojo, jog Pakuonyje vyks tradicinė Žolinių šventė, kurios metu bus galima organizuoti sporto renginį jaunimui. Tad pateikus pasiūlymą Prienų rajono savivaldybei ir gavus leidimą, prasidėjo krepšinio turnyro organizavimas.
Iš dviejų pogrupių į ketvirtfinalį išėjo 8 komandos. Pirmojo pogrupio komanda iš Vilniaus „Who’s next“ susitiko su prieniečių komanda „Skierka“. Antrajame pogrupyje kauniečių komanda „Laipsniai“ susikovė su „Veteranais“ iš Prienų, o „Pakuonio“ komandos vaikinai jėgas matavosi su „Šilavoto“ komanda. Molėtų komanda „Gandrela“ varžėsi su „Karčios piliulės“ komanda. Į pusfinalį iškopė keturios komandos – „Who’s next“, „Laipsniai“, „Šilavotas“, „Karti piliulė“.
Pirmojo pusfinalio kovoje „Who’s next“ komanda nugalėjo „Šilavoto“ komandą, antroje kovoje „Laipsniai“ įveikė komandos vaikinus iš „Karčios piliulės“. Trečią vietą iškovojo „Šilavoto“ komanda, jiems nusileido „Karčioji piliulė“. Finale komanda „Who’s next“ pralaimėjo prieš kauniečių „Laipsnių“ komandą.
Renginyje taip pat buvo organizuotas ir tritaškių konkursas bei karavano rungtis. Tritaškių konkurse nugalėtoju tapo Rolandas Grimalauskas, „Pakuonio“ komandos lyderis. Karavano rungtyje laimėjimą iškovojo iš „Who’s next“ komandos narys. Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais bei rėmėjų įsteigtais prizais.
Pasak organizatoriaus Luko, tokio didelio komandų ir žiūrovų susidomėjimo nesitikėjo, o didelė dalis dalyvių dalyvavo visose rungtyse. Vaikinas neslepia, kad, organizuojant turnyrą, sunkumų, deja, pasitaikė.
„Pirmą kartą organizuoti turnyrą nebuvo lengva, manyčiau, sunkiausia buvo surasti rėmėjus“, – teigė Lukas. Tačiau vaikinas tiki, kad ateityje šis turnyras taps tradicija Pakuonyje, taip pat bus organizuojama ir daugiau panašaus pobūdžio renginių.
Deimantė Stanevičiūtė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *