Tęsiami Jaunimo g. rekonstrukcijos darbai

Rugpjūčio 16 d. prasidėjo naujas Jaunimo gatvės rekonstrukcijos etapas – pradėtas kloti pirmasis gatvės važiuojamosios kelio dalies dangos – asfalto – sluoksnis. Iki šio etapo buvo rekonstruoti visi po Jaunimo gatve esantys inžineriniai tinklai: atnaujinti magistraliniai vandens tiekimo ir nuotekų vamzdynai, įrengti lietaus nuotekų tinklai, rekonstruotos miesto šilumos trasos, įrengti nauji gatvės bei takų apšvietimo tinklai.


Rekonstrukcijos darbus vykdanti bendrovė UAB „Kelranga“ daug dėmesio skyrė vienai iš svarbiausių gatvės dalių – pagrindų, nuo kurių paruošimo kokybės priklauso asfalto dangos ilgaamžiškumas, įrengimui. Paruošimo darbus neplanuotai ilgino ir aukštai slūgsantys požeminiai vandenys, ir inžinerinių tinklų gylyje esantys didžiuliai rieduliai, trukdantys efektyviai ir tiksliai uždaruoju būdu įrengti požemines komunikacijas. Ne kartą Jaunimo gatvėje teko atkasti giliai esančius tinklus (iki 3,5 m) ir koreguoti jų trajektoriją. Teisingas komunikacijų įrengimas, išlaikant normatyvuose numatytus nuolydžius, yra esminis kriterijus, norint, kad vandens tiekimo bei nuotekų sistemos veiktų efektyviai ir be trukdžių. 
Šią savaitę prasidėjusio Jaunimo gatvės rekonstrukcijos etapo metu bus paklotas pirmasis ir antrasis asfalto dangos sluoksniai. Baigus šiuos asfaltavimo darbus, planuojama atnaujinti automobilių eismą iš Jaunimo gatvės į Lelijų ir Mokyklos gatves. Taip pat bus tęsiami dviračių takų, šaligatvių įrengimo darbai, įrengiamos skiriamosios salelės. Baigus inžinerinių tinklų įrengimo Jaunimo ir Kęstučio gatvių sankryžoje darbus (įvertinus technologinę pertrauką žiemos metu), visoje Jaunimo gatvėje bus klojamas vientisas trečiasis asfalto sluoksnis. Įrengus šį paskutinįjį asfalto sluoksnį, bortų briauna šaligatviuose, sankryžose, perėjose bus iškilusi ne daugiau kaip 2 cm, o centrinė miesto gatvė ir jos infrastruktūra bus visiškai pritaikyta gyventojams ir turistams.
Birštono savivaldybės administracijos informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *