„Stakliškių taurėje“ jaunimas įrodė savo pranašumą

Liepos 31d. Stakliškių gimnazijos stadione vyko tradicinis futbolo turnyras „Stakliškių taurė“, kuriame dalyvavo penkios komandos – „Jaunimas“ (Stakliškės), „Veteranai“ (Stakliškės), „Užuguostis“, „Jaunuoliai“ (Stakliškės) bei „Talentai“ (Birštonas).
Turnyras prasidėjo „Jaunimo“ ir „Jaunuolių“ akistata. Varžybos baigėsi rezultatu 3–0 „Jaunimo“ naudai. Antrose dienos varžybose į sportinę kovą stojo „Veteranų“ ir „Užuguosčio“ komandos, „Veteranai“ šventė pergalę rezultatu 2-0. Trečiose rungtynėse susitiko „Talentai“ ir „Veteranai“. Nors gerų progų netrūko prie abiejų komandų vartų, tačiau susitikimas baigėsi rezultatu 0–0. B grupės kovas užbaigė lemiamas mūšis tarp „Užuguosčio“ ir „Talentų“. Šiose rungtynėse sprendėsi antros vietos grupėje klausimas.
Nors „Talentai“ buvo laikyti šios poros favoritais, visgi „Užuguostis“ nutildė skeptikus ir laimėjo susitikimą rezultatu 1–0, taip atverdama sau kelią į pusfinalį, kuriame susitiko su „Jaunimo“ komanda. Susitikimas prasidėjo nuostabiu, „Jaunimo“ komandos žaidėjo Osvaldo Diškevičiaus įvarčiu, tačiau tai buvo pirmas ir vienintelis pirmojo  pusfinalio įvartis, todėl „Jaunimas“ šventė pergalę rezultatu 1–0 ir pateko į super finalą.
Antrajame pusfinalyje susitiko „Veteranai“ su „Jaunuoliais“. Šiame susitikime intrigos taip pat netrūko. Po atkaklios kovos „Veteranai“ įrodė savo pranašumą ir laimėjo rungtynes rezultatu 2–1. Taigi „Jaunuolių“ komandai teko kautis dėl trečiosios vietos, kur bandė įveikti „Užuguosčio“ priešininkus. Visas rungtynes  situaciją kontroliavusi „Užuguosčio“ komanda užtikrintai (rezultatu 3–0) laimėjo kovą dėl bronzos.
Didžiajame finale susitikusios komandos neslėpė ambicijų laimėti turnyrą, tad „Jaunimo“ ir „Veteranų“ kova buvo tokia, kokios ir tikėtasi. Čia netrūko ir pražangų, emocijų bei geltonų kortelių, o pagrindinis laikas baigėsi rezultatu 0:0. Komandų sprendimu, varžovai nežaidė pratęsimo, o stojo mušti vienuolikos metrų baudinių. Kaip keistai beskambėtų, tačiau, „Veteranai“ nesusitvarkė su jauduliu ir nerealizavo nei vieno vienuolikos metrų baudinio, tuo tarpu „Jaunimas“ nuo vienuolikos metrų žymos sužibėjo du kartus, taip nugalėdami didžiojo finalo varžovus. Pirmos vietos nugalėtojai buvo apdovanoti įspūdinga, iš akmens pagaminta taure, kurią pagamino A. Šimkaus įmonė „Mano akmuo“. 
Turnyro metu apdovanojimai įteikti ne tik prizines vietas užėmusioms komandos, bet pasižymėjusiems žaidėjams: geriausias vartininkas – Evaldas Balaika („Jaunimas“), geriausias gynėjas – Mantas Mykolaitis („Užuguostis“), geriausias saugas – Adas Keblikas („Veteranai“), geriausias puolėjas – Osvaldas Diškevičius („Jaunimas“), rezultatyviausias žaidėjas – Ernestas Burokas („Užuguostis“).
Turnyrą organizavo Stakliškių jaunimo klubas (Artūras Kaminskas, Linas Bagdanavičius, Viktoras Bankovskis).
Organizatorių informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *