…ieškoti savojo kelio

Liepos 30-ąją Prienų sporto ir pramogų arenos stadione Prienų „Žiburio“ gimnazijos abiturientams buvo įteikti brandos atestatai.


Šiemet, 2021 metais, vidurinio ugdymo programą baigė ir egzaminus laikė 85 abiturientai. Džiugino ir gimnazistų pasiekimai – Valstybinių brandos egzaminų žinios įvertintos 6 šimtukais. Net tris šimtukus gavo Eimantas Vaičiūnas. Aukščiausiu balu buvo įvertinti jo matematikos, informacinių technologijų ir fizikos darbai. Po vieną šimtuką gavo trys abiturientės: Sofija Volungevičiūtė ir Kamilė Kalėdaitė po šimtą balų surinko iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino, Miglės Damynaitės šimtuku buvo įvertintos matematikos žinios. Taip pat Eimantas Vaičiūnas ir Sofija Volungevičiūtė gimnaziją baigė su pagyrimu.
Šventės metu abiturientus sveikino mokyklos administracija, mokytojai ir būrys svečių. „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė, džiaugdamasi abiturientų rezultatais, jiems linkėjo sėkmės ir išminties įgyvendinant gyvenimo svajones bei pajusti gyvenimo grožį.

Abiturientus taip pat sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, Prienų rajono savivaldybės kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkas Deividas Dargužis, LR Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos kuratorė Renata Pavlavičienė, Prienų parapijos klebonas Vaidotas Labašauskas, tėvų komiteto atstovai. Taip pat tradiciškai buvo apdovanoti ne tik gerai besimokantys, bet ir visuomeniški abiturientai.
Išklausę sveikinimus ir jau laikantys brandos atestatus rankose žiburiečiai su mokykla atsisveikino daina bei šokiu. Ir kaip paukščiai palieka savo lizdus, taip po dvylikos metų, praleistų mokyklos suole, abiturientai išskrido į platųjį pasaulį ieškoti savojo kelio.
Gerda Minajevaitė

 

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *