„Pasitūsinkim“: prezidento „My way“!

Opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis pranešė, kad ši politinė jėga laiko save Prezidento Gitano Nausėdos atrama Liberalų ir konservatorių valdomame Seime. Pono Karbauskio požiūris į Prezidentą ligi šiol buvo įvairus. Ir teigiamas, ir gana neigiamas. Tačiau naujausias LVŽS lyderio reveransas ko gero yra susijęs su griežta p. Nausėdos pozicija dėl partnerystės (nebūtinai vienos lyties, beje) įteisinimo.
Įdomu, ar LVŽS požiūris pasikeis, jeigu Seimo dauguma pagaliau apsvarstys ir priims stambius žemvaldžius apribojančius įstatymus, ką senokai žada nuo buvimo opozicijoje laikų. Dar įdomiau, ar Prezidentas tokius įstatymus pasirašys, ir ką tada Seime sakys jo „parlamentinė atrama“?
Prezidentas dėl tokios atramos gali turėti nemenkų politinių problemų. Bendresniu požiūriu, bendravimas su p. Karbauskiu politinėmis temomis gali nebūtinai atitikti tą, kuriuo dabar sako besikliaujantis p. Nausėda – su žmonėmis. Mat p. Karbauskis yra toks mažesnio kalibro Viktoras Uspaskichas. Abu labu tokiu: yra tik jų pačių asmeniškai politinė nuomonė beigi jų verslo interesai. Darbo partija ir LVŽS yra tokie patys Lietuvos politikos „uabai“. Gal tik LVŽS turi šiek tiek romantiško (kaip p. Karbauskis įsivaizduoja) polėkio.
Kita vertus, kada Prezidentas užsiėmęs karais su ministrais ir nevertina žiniasklaidos, jam toks aljansas gali tikti. Bent jau laikinai. Kadencijos dvejų metų sukakties proga jis išsijuosęs pasakojo, kaip sėkmingai Briuselyje organizavo vakcinų tiekimą ir kaip šį nuopelną dabar sukniso sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Tačiau visiškai nemėgino paaukoti bent mažą dalį savo turimo visuomenės pasitikėjimo, kad pakviestų skiepytis dėl to neapsisprendusius šalies gyventojus.
Tuo pat metu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras skelbia aliarmą: šį savaitgalį Klaipėdoje vyksiančios Jūros šventės organizatoriai esą spjovė į visus pandemijos pavojus ir žada uostamiestį užtvindyti intensyviais renginiais, prekybos bumu. Viešosios įstaigos (VšĮ) „Klaipėdos šventės“ atstovai tvirtina besilaiką visų Vyriausybės priimtų nutarimų ir normų. Taigi nežada pažeisti COVID-19 prevencijos taisyklių.
Nepriklausomas interneto portalas „Atvira Klaipėda“ (AK) anksčiau šiemet skelbė, kad šiai VšĮ vadovauja Liutauras Galinis – iki š.m. kovo p. Nausėdos patarėju dirbęs veikėjas. Jis užėmė šią poziciją po to, kada iš VšĮ „Klaipėdos šventės“ pareigų pasitraukė kitas jos vadovas – Ovidijus Zibalis, pabuvęs poste vos dvi savaites. Ponas Galinis įstaigon mėgino įsidarbinti anksčiau, tačiau nesėkmingai.
Prieš dvejus metus, AK teigimu, p. Galinis būsimojo prezidento rinkimų štabe Klaipėdoje dirbo kartu su Inga Grubliauskiene – uostamiesčio mero sutuoktine.
Meras patriūbuos, galbūt sudainuos Franko Sinatros „My way“, kaip per p. Nausėdos kampaniją, šventę gal aplankys ir pats Prezidentas. Visi „pasitūsins“, o žiniasklaida nesėkmingai ieškos net ne antikovidinės tvarkos pažeidimų, o sveiko proto. Po kurio laiko kuria nors proga galėsime pasiklausyti Jo Ekscelencijos strėlių, kur dar nusidėjo Šimonytė su Dulkiu. Ir žinoma, žiniasklaida.
Sakysite, insinuacija, sąmokslo teorija… Pamatysim, kada Dulkiui su Šimonyte teks užsikrėtusiuosius skaičiuoti.

Rytas Staselis

Rubrikoje Nuomonė. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *