Lietuvos padangėje sėkmė lydi užsienio sklandytojus

Simon van den Eijkel.

Antrą savaitę Pociūnuose vykstančio Europos jaunimo sklandymo čempionato (EJSČ) organizatoriai tik šį trečiadienį lengviau atsipūtė – pagaliau pavyko įvykdyti keturias skrydžio užduotis. Tiek ir reikia, kad varžybos būtų įvykdytos, bet skraidymai tęsis, kiek leis orai. O orai šią savaitę sklandytojams labai geri. Tiesa, klubinės klasės pilotams tai buvo jau penkta įvykdyta užduotis, nes antrą skrydžio dieną standartinės klasės pilotai lyg susitarę „sukrito“ į aikšteles, ir jiems pratimas buvo neįskaitytas.
Lietuvos padangėje sėkmė lydi užsieniečius – klubinėje klasėje lyderiauja  Simon van den Eijkel iš Nyderlandų. Lietuvos garbę ginantis Jokūbas Motūza – devynioliktas, Titas Jovaiša – dvidešimt ketvirtas. Standartinėje klasėje nepralenkiamas vokietis Simon Briel. Kaip jau rašėme, Laurynas Šupinys dėl sveikatos problemų po pirmos skraidymų dienos į padangę nekilo. Daug vilčių laukta iš Igno

Simon Briel.

Bitinaičio, bet, ore susidūrus su Danijos pilotu, varžybas jam teko nutraukti.Tai atsitiko liepos 15 d. popietę virš Merkinės miškų sukantis termike maždaug 1000 m aukštyje. Po smūgio Igno sklandytuvas tapo nevaldomas, ir teko gelbėtis parašiutu, Danas nusileido į aikštelę. Abu pilotai gyvi, sveiki. Įvykis tiriamas.
Grįžęs į aerodromą Ignas nebuvo linkęs kalbėti ir juokavo: „Viskas gerai, tik šįkart teko nusileisti kitaip“.
Varžybų uždarymas – šį šeštadienį 12 val. Pociūnų aerodrome.

Jokūbas Motūza.

Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *