Ir meilė liks širdy…

Pats vidurvasaris… Liepa alsuoja karščiu. Žemėn krinta vaiski ir perregima saulės šviesa. Žydru dangumi lėtai ir tingiai praplaukia vienas kitas mažutis debesėlis. Nepaliaujamai įvairiais balsais čiulba paukščiai ir linksmai griežia žiogai… O medžių paunksmėje skamba pasakojimai, dainos, muzika, poezija, Johano Sebastiano Bacho, Liudviko van Bethoveno, Frideriko Šopeno, Mykolo Kleopo Oginskio vokaliniai ir fortepijoniniai kūriniai.


Žinomos menininkės Judita Leitaitė, Audronė Juozauskaitė ir Virginija Kochanskytė kuria romantišką atmosferą ir kviečia VšĮ Jiezno PSPC ir VšĮ Prienų ligoninės Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių pacientus, Rumšiškių ir Šilavoto globos namų gyventojus pasižvalgyti po Lietuvos kilmingųjų širdies gyvenimus, veda kunigaikščio Mykolo Kleopo Oginskio ir Marijos de Neri, Kristinos Gerhardi-Frank ir Liudviko van Bethoveno, kunigaikštytės Sofijos Tyzenhauzaitės ir imperatorių – Aleksandro I bei Napoleono, genialaus poeto Adomo Mickevičiaus ir Marilės gyvenimo keliais – per jų aistras, dramatiškus išgyvenimus, per žavingus ir gražius patyrimus.
Su kiekvienu muzikos garsu, su kiekvienu poezijos posmu klausytojų širdys atsiveria meilei, gėriui ir grožiui, sielas užlieja gerumas, viltis, ramybė ir pilnatvė. Pasibaigus projekto „Atgaiva sielai“ renginiams, lieka gražūs, šilti prisiminimai ir tikėjimas, kad Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka, padedama rėmėjų – Lietuvos kultūros tarybos ir Prienų rajono savivaldybės, tęsia ir tęs kilnų ir prasmingą darbą, pradėtą dar 2020 metais, suteikia ir suteiks galimybę mėgautis kultūra ir profesionalių atlikėjų programomis visiems, net ir tiems, kurie dėl pačių įvairiausių priežasčių tos galimybės lyg neturi.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *