Visi keliai veda į… Birštoną

Tikriausiai ne vienas esame girdėjęs garsiąją frazę „visi keliai veda į Romą“. Šį sezoną Roma tapo lietuviškas, upių tėvo Nemuno pakrantėje įsikūręs Birštonas. Gamta, ramybė, skoniai, poilsis – yra tai, kas iš tolimiausių Lietuvos kampelių traukia miesto svečius. Klausimas vienas: Kodėl Birštonas?

Egidija (iš Panevėžio):
– Birštone lankausi antrą kartą, tiesa – pirmas buvo prieš 19 metų. Birštonas labai pasikeitęs, labai išgražėjęs, net neatrandu tų vietų, kuriose tuomet lankiausi, net nežinau, ar „Eglė“ tada buvo ar ne – nebepamenu. Tiesa, pakrantė išliko tokia pati. Gražus, ramus miestelis, ir čia tikrai grįšiu, tik jau ne po 19 metų. Beje, neradau balto arklio, anksčiau jis čia buvo…

Ovidijus ir Julija (iš Panevėžio):
– Birštone mes trečią kartą – pirmą kartą buvome „Vytautas Mineral SPA“, antrą – „Royal Residence SPA“, trečią – vėl „Vytaute“. Į Birštoną važiuojame pailsėti, pasimėgauti SPA malonumais. Čia daug ramiau nei prie jūros, o SPA yra aukštos kokybės, taip labai skanūs sušiai, mėsainiai ir ledai.


Vijerūnas (iš Alytaus) ir Monika (iš Mažeikių):
– Birštoną aplankėm gana netikėtai – važiavom aplankyti šeimos, ir miestelis pasitaikė tiesiog pakeliui. Birštone gražu, sutvarkyta. Patinka čia pasivaikščioti – Nemunas labai gražus. Esu čia ne pirmą kartą, bet Monikai viskas nauja, todėl judėsim apžvalgos bokšto link ir pažiūrėsim į viską iš viršaus.


Rasa ir Tomas (iš Klaipėdos):
– Birštone esame pirmą kartą. Apėjome jau pusę miestelio ir drąsiai galiu sakyti, kad patinka. Pasirinkom Birštoną dėl labai paprastos priežasties – čia dar nesame buvę. Dabar atostogaujame, todėl išsirenkame Lietuvos regioną ir leidžiamės į kelią. Į šios dienos maršutą įėjo ir Birštonas, tikrai džiaugiamės čia apsilankę.


Virginija ir Danguolė (iš Kauno):
– Birštone esame lankęsi jau daugelį kartų. Tai labai graži vieta, didžiausią įspūdį, žinoma, palieka aplinka. Jau esame viską apvaikščioję ir apžiūrėję, tačiau norisi sugrįžti vėl ir vėl. Kneipo takas, Nemuno krantinė – mėgstamiausios mūsų vietos. Dabar esame atvykę į sanatoriją – tai nuostabi kurortinė vieta.


Neringa (iš Marijampolės):
– Birštone aš jau ne pirmą kartą. Man čia patinka. Dažniausiai atvykstame į „Eglės“ sanatoriją. Birštonas yra netoli nuo namų, čia daug ramiau nei Palangoje ar Druskininkuose. Labiausiai patinka, jog čia viskas koncentruota, bet ne per daug žmonių. Ir vieniems, ir su mažu vaiku čia viskas iš tiesų labai patogu. Kartais atvažiuojam tiesiog pasivaikščiot, tačiau turim tradiciją bent kartą per metus pabūti ilgiau. Pačiame miestelyje dažnai aplankom Kneipo taką, Žvėrinčiaus mišką, važinėjamės dviračiais. Pasitaikius progai nueinam į kultūrinius renginius, koncertus.


Ugnė, Svajūnas ir Aleksas (iš Kėdainių):
– Birštone lankomės jau nebe pirmą kartą. Atvažiavom į Birštoną vienai dienai. Atvykome turėdami vieną tikslą – tiesiog gerai praleisti laiką. Išsinuomavome paspirtukus, dabar lekiam pavėjui. Patinka pušynas, patinka parkas, patinka čia tiesiog pasivaikščioti. Birštoną rekomenduotume ir kitiems – čia jaučiasi, jog esi kurorte.


Sandra (iš Prienų r.):
– Birštonas puikus miestelis pasivaikščioti ir pakeisti aplinką. Yra žaidimų aikštelių, fontanų – puikiai tinka pabūti ir su vaikais. Dabar buvom pasimaudyti tvenkiniuose, smagu, kad Birštonas juos turi. Čia tiesiog smagu praleisti laiką, miestas netoli namų, nereikia toli važiuoti, todėl tai ir patogu. Rekomenduočiau Birštone apsilankyti ir kitiems – tai ramus, sutvarkytas miestelis, atvykusieji gali ilsėtis ir sanatorijose.

Kalbino Gerda Minajevaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *