Tradiciškai – ant Pašlavančio piliakalnio

Kaip ir kasmet, liepos 6-ąją ant Pašlavančio piliakalnio buvo minima Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena.


Susirinkusiuosius sveikino „Piliakalnio bendruomenės centro“ pirmininkė Kazė Dabrišienė, Šilavoto seniūnė Neringa Pikčilingienė, Prienų „Dvariuko“ bendruomenės pirmininkė Gražina Bendinskienė. Kazės Dabrišienės paragintas trumpai kalbėjo ir Vytautas Degutis. Jis, gimęs ir augęs šiuose kraštuose, kartu su savo šeima davė pradžią šiam gražiam, tradiciniu tapusiam renginiui ant Pašlavančio piliakalnio. Kiek pavėlavęs, tačiau tradicijos nelaužantis pasveikinti su švente atvyko ir LR Seimo narys Andrius Palionis. Jis padėkojo ir apdovanojo bendruomenės šeimas ir narius, aktyviai prisidedančius prie bendruomenės veiklos puoselėjimo. Džiaugiamės jo nuolatiniu šiltu bendravimu ir palaikymu.
Bendruomenės pirmininkė Kazė Dabrišienė šiemet paruošė viktoriną apie karalių Mindaugą. Teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti saldžiais prizais. Šilavoto bibliotekos bibliotekininkė Kristina su sūnumi Matu skaitė eiles. Klausydamiesi Gedo Černiausko ir Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupės „Akacija“ atliekamų dainų žmonės grožėjosi plazdančia Lietuvos vėliava, nuo piliakalnio atsiveriančiais vaizdais.
21 val. kartu su visa Lietuva susirinkusieji giedojo himną. Degančio laužo liepsnos užbūrė ir kvietė dar nesiskirstyti, saulėlydis žadėjo pasakišką vakaro baigtį…

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *