Sakralinės muzikos festivalis liudija džiaugsmą pasauliui

Liepos 6-ąją tarp kitų Valstybės dienai skirtų renginių ypatinga gaida suskambo Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje vykęs Sakralinės muzikos festivalis „Džiaugsmas pasauliui“. Projekto, kuris finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos kultūros ministerijos ir Prienų rajono savivaldybės lėšomis, organizatorius – Prienų kultūros ir laisvalaikio centras.

„Žiburio“ gimnazijos choras ir solistės – Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje.

Prienų parapijos tikinčiųjų šventovėje, laiminant klebonui Vaidotui Labašauskui, įvyko trečiasis šio festivalio koncertas. Pirmieji du buvo surengti Šilavoto Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje ir Išlaužo Švč. Mergelės Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčioje.
Pristatydama festivalį, Prienų KLC renginių vedėja Zita Kuzminskienė sakė, kad kasmet pasirenkama pristatyti skirtingų žanrų sakralinę muziką – nuo grigališkojo giedojimo iki gospelo. Projekto metu vyko seminarai, kuriuose buvo aptarta sakralinės muzikos istorija ir svarbiausios kryptys, jų ypatumai.
Šie metai skirti gospelo muzikos pažinimui. Koncertą šventomis giesmėmis ir gospelo muzikos kūriniu pradėjo Prienų „Žiburio“ gimnazijos jaunimo mišrus choras,

Akimirka iš Šilavoto Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje vykusio festivalio „Džiaugsmas pasauliui“ koncerto. Ansamblis „The Gospellers“.

vadovaujamas Romos Ruočkienės. Choro grupė, pritariant gitaromis, giedojo ir šv.Mišiose, po kurių koncertavo Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choras. Jo vadovė Kristina Žaldokaitė pasidžiaugė, galėdama šio žanro muziką pristatyti Prienuose. Anot jos, gospelo tėvynė yra Amerika, šis religinės muzikos žanras gimė iš darbo dainų, kuriomis savo dalią lengvino juodaodžiai vergai. Choras Dievą šlovinančias giesmes atliko angliškai, tačiau vadovė vylėsi, kad kūriniai palies klausytojų širdis, nes muzikos kalba yra universali. Šiltas priėmimas, gausūs aplodismentai parodė, kad maldos namuose laukiama ir daugiau su muzika susietų renginių.
Prienų rajono savivaldybės vicemerė, Prienų bendruomenės pirmininkė Loreta Jakinevičienė padėkojo festivalio organizatoriams, projekto vadovei Živilei Rusevičienei, meno vadovei Aldonai Šyvokienei ir festivalio dalyviams už sukurtą dvasios šventę. Organizatorių vardu Z.Kuzminskienė išreiškė padėką kun. dekanui V.Labašauskui ir festivalio rėmėjams. Ji pakvietė pratęsti pažintį su gospelo muzika rugpjūtį Pakuonio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *