Muziejų naktis Birštono muziejuje

Dauguma Lietuvos muziejų liepos 3 d. (šeštadienį) po metų pertraukos ištikimiausius lankytojus vėl pakvietė į akciją „Muziejų naktis Lietuvoje“. Europos muziejų nakties renginiai pirmąjį liepos šeštadienį šurmuliavo visoje Europoje. Renginio organizatorius – Prancūzijos kultūros ministerija – jau septynioliktą kartą pakvietė muziejus duris lankytojams iki vidurnakčio atverti nemokamai.

Prie šios akcijos prisidėjo ir Birštono muziejus, kuris lankytojus džiugino nemokamu renginiu. Muziejaus ekspozicija skendėjo tamsoje, o pasišviesti buvo galima tik žibintuvėliais. Kiekvienas muziejaus lankytojas gavo užduotis su klausimais. Apžiūrėjus muziejų ir atlikus užduotis, lankytojų laukė staigmena. Visi lankytojai džiaugėsi sugalvota atrakcija ir puikia pramoga. 19 val. muziejaus lauko prieigose visus svečius pakvietėme pasižiūrėti Birštono vienkiemio teatro spektaklį pagal Emos Mikulėnaitės pjesę ,,Visada tas pats“ (rež. Beata Klimavičienė). Žiūrovai buvo sužavėti spektaklio aktorių profesionalumu ir gera vaidyba.
Po spektaklio muziejus lankytojams buvo atviras iki 23 val. Džiaugiamės, kad sulaukėme daug lankytojų iš įvairių Lietuvos kampelių.
Šiais metais akcijoje „Muziejų naktis Lietuvoje“ dalyvavo beveik 30 Lietuvos muziejų. Tarptautinės muziejų bendruomenės akcijos „Europos muziejų naktis“ tikslas – atverti muziejų duris lankytojams neįprastu metu ir įvairiomis kultūrinės edukacijos formomis supažindinti visuomenę su muziejų kolekcijomis.
Šiais metais Birštono muziejus šį tikslą įgyvendino puikiai. Europos muziejų nakties akciją globoja UNESCO, Europos Taryba ir Tarptautinė muziejų taryba (ICOM).
Irma Kereišienė
Birštono muziejaus muziejininkė – edukatorė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *