Dingęs AN-2 sveikas rastas pievoje

„Ačiū visiems už pagalbą! Lėktuvas rastas!“, – liepos 7 d. popietę, apie 15 val., padėkota Kauno parašiutininkų klubo „Facebook“ paskyroje. 18 val. lėktuvas jau parskraidintas ir stovi įprastoje vietoje – Pociūnų aerodrome.
Lėktuvo AN-2, dar vadinamo „kukurūzniku“ pasigesta apie 8 val. Pociūnų aerodrome. Kauno aeroklubo teritorijoje gyvenantys sportininkai pasakojo, kad girdėjo variklio gausmą. Nekreipė dėmesio, nes, kaip manoma, pagrobėjas lėktuvu nuriedėjo į kitą aerodromo galą, ten pašildė variklį ir pakilo. Sportininkus išjudino svilėsių kvapas, sklindantis iš kambario, kuriame gyveno buvęs aviatorius. Spėta laiku, ugnis nespėjo įsižiebti. Vyro patalpose nerasta. Iškviesti ugniagesiai, policija…
Paskelbus žiniasklaidoje apie pagrobtą lėktuvą, gauti pranešimai, kad apie 5 val. ryto žmonės matė virš rūke paskendusio Birštono ir Prienų žemame aukštyje ratus sukantį „kukurūzniką“. Vėliau gauta žinutė, kad galimai ieškomas lėktuvas yra Prienų r. Giniūnų kaimo pievoje. Po sparnu guli kažkoks vyriškis. Atvykę pareigūnai sulaikė pagrobimu įtariamą vyrą. Jis pripūtė 2,34 promiles.
Kauno parašiutininkų klubo vadas Kęstutis Milišauskas sakė, kad lėktuvą nuvarė buvęs jo draugas, 55 metų prieniškis, „kietas“ parašiutininkas, aviatechnikas, instruktorius, 1996 m. kartu su kitu kolega jie pasiekė iki šiol nesumuštą rekordą – dviese ore išskleidė didžiausią Lietuvos trispalvę (212 m). Už tai buvo apdovanoti Dariaus ir Girėno medaliais. Lėktuvu AN-2 skristi jį išmokė pats Kęstutis. Skraidė neilgai, nes atsirado priklausomybių. Kaip buvusiam draugui laikinai leido pagyventi klubo patalpose. Tas „laikinai“ tęsiasi daugiau kaip 15 metų. Pastaruoju metu su niekuo nebendravo, iš savo kambario retai išeidavo…
Baigti skrydį vyrą privertė besibaigiantis kuras. Nors tvyrojo rūkas, atsitiktinumo dėka, o gal ir ne, nusileido į vienintelę tinkamą pievą. Vėžės rodo, kad nusileidęs dar pariedėjo, apsisuko ir užmigo po sparnu. Dabar laiką leidžia Alytaus areštinėje.
Lėktuvą parašiutininkai rado sveikut sveikutėlį. Beliko užpilti kuro, prasukti propelerį ir parskraidinti į Pociūnus.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *