Lūžo medžiai, nutrūko elektros laidai

Per Jonines dalį Lietuvos, taip pat ir Prienų bei Birštono kraštą, užgriuvusi audra pridarė didelių nuostolių: nuo gausaus kritulių kiekio tvino gatvės, stiprus vėjas laužė medžius ir šakas, jie virto ant važiuojamosios kelio dalies, pastatų ir elektros laidų. Be elektros buvo likę nemažai vartotojų, kai kuriems elektros tiekimas buvo atnaujintas tik po paros.

Jau trečiadienio vakarą, praūžus viesului, po 21 val., ugniagesiai – gelbėtojai vos spėjo reaguoti į pranešimus iš Išlaužo, Balbieriškio, Veiverių seniūnijų, Prienų miesto apie kelius užtvėrusius medžius. Nuvirtę medžiai patraukti Petraitiškių, Žarijų, Šaltupio, Padrečių, Kunigiškių, Mordosų, Mačiūnų kaimuose, Prienų miesto Greimų gatvėje, Balbieriškio miestelyje ir kt. Medžių šalinimo darbai mieste ir kaimiškose vietovėse vyko ir visą ketvirtadienį.
Skaudesnių nelaimių išvengta, bet gamtos stichija gyventojams ir įvairių tarnybų darbuotojams pridarė daug rūpesčių. Prienuose, Birutės gatvėje, ant važiuojamosios kelio dalies kritę medžiai užvirto ir ant automobilio „Mazda 626“, apgadino jo stogą.
Jiezno seniūnijos Beržynų kaime, Vilniaus g., žaibas trenkė į elektros skydinę, buvo kilęs gaisras, jį užgesino pati gyventoja. Nuo žaibo iškrovos ant namo užvirto didelis medis, išsilydė namo viduje esančios elektros paskirstymo dėžutės laidai, šalia jos aprūko siena.
Prienuose, V. Kudirkos gatvėje, kibirkščiavo elektros įvado laidai. Ugniagesiai – gelbėtojai šalia namo atkirpo elektros įvado laidus.
Veiverių seniūnijos Juodbūdžio kaime medžio šakos nutraukė elektros laidus. Jie nukrito apie 10 metrų nuo gyvenamojo namo, kibirkščiavo. Pagal Kauno PGV informaciją, budėta įvykio vietoje, tačiau, nesulaukus elektros tinklų darbuotojų, uždaryti kiemo, į kurį buvo nukritęs elektros laidas, varteliai, kad nepatektų pašaliniai žmonės. Šeimininkai viduje laukė atvykstančių elektros tinklų darbuotojų.
Veiverių seniūnijos Skriaudžių kaime medis buvo pakibęs ant elektros laidų virš važiuojamosios kelio dalies. Teritorija buvo aptverta STOP juosta, informuoti ESO darbuotojai.
Veiverių miestelyje, Kauno gatvėje, nulūžusi ąžuolo šaka pavojingai pakibo ant namo ir pavėsinės. Šaka buvo nupjauta ir patraukta.
Birštono savivaldybės Birštono seniūnijos Naudžiūnų kaime, Šilo gatvės skirtingose vietose, supjaustyti ir patraukti nuo važiuojamosios kelio dalies 8 medžiai.
Jiezne, P.Cvirkos gatvėje, trys medžiai supjauti ir patraukti nuo kelio, nušluota kelio danga.
Prienų seniūnijos seniūno pavaduotojos Astos Lukšaitės teigimu, Revuonos parke nuo stipraus vėjo šėlsmo ir lūžusių šakų nukentėjo dvi vaizdo stebėjimo kameros ir šviestuvai. Vytenio gatvėje lūžęs medis atsirėmė į pastato stogą, o ant Prienų ligoninės Slaugos skyriaus pastato užvirto pušis. Medžiais buvo užverstas ir medinis takas prie viešos poilsio erdvės Stadiono mikrorajone. A.Lukšaitė teigė sulaukusi gyventojo skambučio ir dėl medžio, kuris užvirto ant tvoros bei pavėsinės buvusio „Saulutės“ darželio pastato teritorijoje.
Anot seniūno pavaduotojos, audros padariniai buvo likviduojami sutelktomis jėgomis: mieste nuvirtusius medžius šalino ugniagesiai, o juos pjovė, tvarkė šakas UAB „Prienų butų ūkis“ darbuotojai. Paduoblio kaime atlaisvinti kelią padėjo miškininkai. Į Prienų rajono savivaldybės kvietimą padėti sutvarkyti ir išvežti nulūžusius medžius atsiliepė ir keli gyventojai, kurie darbavosi senosiose miesto kapinėse, Revuonos parke ir buvusiame kariniame miestelyje.

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *