Į vasarą – su sveikinimais tėčiams ir atostogų nuotaika

Tėvo dienos išvakarėse LR Prezidentas Gitanas Nausėda pirmąkart ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais apdovanojo tėčius ir globėjus, kurie augina vaikus su negalia, yra įsivaikinę ar globoja vaikus, netekusius biologinių tėvų meilės ir rūpesčio.

Kun. V. Labašauskas pakvietė maldai-giesmei už tėčius.

Vasaros nuotaikai pakylėjo A.Marcinkevičiaus ir R.Šiugždinio duetas.

Autorinių darbų parodą pristatė grafikas Ž.Šlajus.

Tokiu būdu Prezidentas jiems išreiškė padėką ir pagarbą už atsakingumą, pasiaukojimą, įkvepiantį pilietiškumo, bendruomeniškumo pavyzdį, sakydamas, kad be mylinčių tėvų indėlio neįmanoma saugi ir sveika, ugdanti ir įgalinanti aplinka šeimose.
Vaikui reikia abiejų tėvų, nes, pasak filosofo E.Fromo, „Motinos meilė yra malonė ir gailestingumas, o Tėvo meilė yra teisingumas“– papildydami vienas kitą, jie sukuria pilnatvę, namus, kuriuose vaikas gali jaustis saugus ir ramus. Su gimtaisiais namais jis jaučia artimą ryšį net ir tada, kai užauga ar netenka tėvų…
Todėl pirmąjį birželio sekmadienį, Tėvo dieną, daugelis iš mūsų skubėjome apkabinti savo tėčius, nudžiuginti juos mielomis staigmenomis. Kas neturėjo galimybių susitikti, pasveikino telefono skambučiu, o jau mirusius tėvus prisiminė maldoje ar padėdami gėlių ant kapo.
Šeštadienį Prienų kultūros ir laisvalaikio centras pakvietė į tėčiams skirtą jaukų koncertą „Pozityvumo vektorius“, kuris vyko Centro kiemelyje, po žydinčiu kaštonu.
Susirinkusiems dainas, pritariant gitara ir kitais instrumentais, atliko bardas Gedas Černiauskas, Edvardas Pilipavičius, Tomas Ivanauskas, Algio Marcinkevičiaus ir Rimanto Šiugždinio duetas, instrumentinius kūrinius dovanojo akordeonistas Algimantas Jazbutis ir kapela „Sieliai“.
Kun. Vaidotas Labašauskas sukūrė sakralumo pojūtį, kai, pasveikinęs esančius tėčius, pakvietė susirinkusiuosius prisidėti prie jo atliekamos maldos – giesmės, pasimelsti už gyvus ir jau išėjusius tėvus…
Dėl tebesitęsiančio karantino trumpas, bet pozityvus koncertas palydėjo prieniečius į vasarą. Jau metas pasvajoti, susiplanuoti ilgai lauktas atostogas. Lietuvos pajūrio atostogų nuotaiką į Prienų KLC galeriją atvežė dailininkas, grafikas Žydrūnas Šlajus, kuris pristatė grafikos darbų parodą „Pajūry“.
Autoriniame kūrinių cikle vasara – saulėta, maloniai šilta, kviečianti nusimesti drabužius, mėgautis pajūrio džiaugsmais, gaivintis lengvu brizu ar vėsiomis Baltijos bangomis, pušų pavėsiu kopose. Pasak autoriaus, nuo jų žvelgdamas į horizontą,

Akordeonu groja A. Jazbutis.

stichijų didybėje jautiesi menkutis, bet laisvas…
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *