Kūno kultūros ir sporto centre elektrą gamins saulės elektrinė

Įgyvendinant projektą „Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės, vėjo, geoterminės energijos, biokuro ar kitų) panaudojimas visuomeninės ir gyvenamosios (įvairių socialinių grupių asmenims) paskirties pastatuose“, birželio 3 d. ant Prienų kūno kultūros ir sporto centro stogo pradėti saulės elektrinės įrengimo darbai.
Projekto įgyvendinimui Aplinkos projektų valdymo agentūra skyrė 80 proc. išlaidų paramą, likusi dalis – Savivaldybės biudžeto lėšos.
Anot Prienų kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus Audronio Deltuvos, planuojama, jog naujai įrengtos saulės baterijos pagamins apie 35000 kW/h elektros. Šiemet sporto komplekse pradėsiantis veikti baseinas padidins ir elektros sunaudojimo kaštus, todėl, direktoriaus teigimu, saulės jėgainės padės sumažinti papildomas išlaidas, o Savivaldybės įneštas indėlis turėtų atsipirkti per metus. Tiesa, kiek tiksliai bus sutaupyta lėšų, prognozuoti sudėtinga, nes Savivaldybėje tai vieni iš pirmųjų tokių projektų.
Prienų rajone dalinį finansavimą saulės elektrinėms įrengti iš viso gavo šešios įstaigos. Kai kuriose iš jų elektrinės jau įrengtos. Planuojama, kad Kūno kultūros ir sporto centre darbai bus baigti iki liepos 1 d.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *