Birželį – aplinkosauginė akcija „Atliekų vežimas“

Aplinkos apsaugos departamentas, siekdamas atliekų vežimo pažeidimų prevencijos ir efektyvesnės kontrolės, birželio mėnesį pradeda nauja aplinkosaugine akcija „Atliekų vežimas“.
Visą birželį bus vykdoma ir tarpvalstybinių, ir vietinių atliekų vežimo keliuose pažeidimų prevencija. Kad užkardytų atliekų vežimą nesilaikant teisės aktų reikalavimų, aplinkosaugos pareigūnai tikrins atliekų pakrovimo ir iškrovimo vietas, transporto priemones.
„Aplinkosaugininkai šalies keliuose tikrins atliekas gabenančius atliekų vežėjus. Šių reidų metu reikėtų nenustebti, jei bus patikrinti gabenant reikalingi dokumentai, apžiūrima transporto priemonė ar vežamas krovinys. Esant poreikiui ir kilus įtarimų, gabenamą krovinį pareigūnai gali ir pasverti“, – apie akciją kalbėjo departamento direktorius Raimondas Sakalauskas.
Pasak departamento vadovo, vežantys atliekas krovininiais automobiliais turi atsižvelgti į pagrindinius reikalavimus: krovinio svoris turi atitikti gabenimo dokumentuose nurodytą svorį, būtina turėti galiojančias sutartis su gavėjais, krovinio dokumentai turi būti tvarkingi.
„Ši akcija itin svarbi nusižengimų prevencijai: mūsų tikslas – ne tik bausti ar užkirsti kelią galimiems pažeidimams, bet ir skatinti laikytis aplinkos apsaugos įstatymų, būti sąmoningiems ir rūpintis aplinka ir gamta“, – sako departamento direktorius.
Prie šios aplinkosaugininkų organizuojamos akcijos prisijungs ir kitų tarnybų pareigūnai bei specialistai.
Aplinkos apsaugos departamento informacija

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *