Šią vasarą džiugins maudynėmis baseine ir varžybų gausa

Laisvėjant viešojo gyvenimo reikalavimams, sportinis gyvenimas sugrįžta į buvusias vėžes – Prienų sporto arenoje ir aikštynuose treniruojasi įvairių sporto šakų atstovai, arenoje vyksta numatyti renginiai, varžybos.

Prienų KKSC direktorius A.Deltuva.

Prienų KKSC direktorius Audronis Deltuva teigė, kad centro administracijos darbas nebuvo nutrūkęs ir karantino metu, treneriai auklėtiniams vedė nuotolines treniruotes.
– Sušvelnėjus karantino reikalavimams, pamažu grįžtame į įprastinį darbą. Įvairių sporto šakų federacijos vykdė Lietuvos čempionatus pagal galiojančius Vyriausybės reikalavimus. Juose dalyvavo ir mūsų sportininkai. Sporto centro patalpos ir stadionai taip pat nebuvo tušti: laikantis visų saugumo reikalavimų, salė buvo nuomojama aukšto meistriškumo komandų treniruotėms. Vyko Lietuvos krepšinio lygos, Lietuvos salės futbolo A lygos ir Lietuvos taurės, Regionų krepšinio lygos čempionatų varžybos, buvo surengtas Baltijos šalių kultūrizmo, Lietuvos aerobinės gimnastikos čempionatai. Treniruotes vykdė Lietuvos salės futbolo rinktinė, Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė, kovo ir balandžio mėnesiais – Kazlų Rūdos ,,Šilo“ futbolo komanda, dalyvaujanti Lietuvos I lygos čempionate. Tarptautinius mokymus vykdė Lietuvos futbolo trenerių asociacija, – pasakojo A.Deltuva.
Mokslo metai baigiasi, ir jis viliasi, kad dėl karantino ir buvusio nuotolinio darbo iššūkių moksleiviai iš sporto grupių „nenubyrės“, rugsėjį vėl visi susirinks į treniruotes. Centro direktorius pasidžiaugė, kad į viešai skelbtą darbo pasiūlymą teniso treneriui greitai atsiliepė šios sporto šakos entuziastas. Tautvydas Mikušauskas yra prienietis, buvęs trenerės Angelės Redeckienės auklėtinis, ir pats aktyviai dalyvavęs varžybose. Anot A.Deltuvos, tik pradėjęs dirbti treneris per trumpą laiką subūrė dvi vaikų grupes, jos treniruojasi naujuose aikštynuose, akivaizdu, kad Prienuose teniso sporto šaka turi tęstinumą.
Sporto centro tikslas – Prienuose išlaikyti ir gilias tradicijas turinčią irklavimo sporto šaką, juolab geografinės sąlygos jai kultivuoti itin geros. Tiesa, šiuo metu jaunieji irkluotojai vis dar treniruojasi patalpose su „Concept“ treniruokliais ir negali pra-dėti užsiėmimų ant vandens, nes kol kas laukiama sportinių valčių laikymui ir saugojimui reikalingų patalpų. Direktoriaus žiniomis, Prienų rajono savivaldybės administracija deda pastangas šiai situacijai ištaisyti ir padėti mūsų krašto irkluotojams.
Leidus atnaujinti pirčių ir baseinų veiklą, pastarosiomis savaitėmis įstaigos direktorius sulaukia nemažai skambučių – žmonės teiraujasi, kada pradės veikti naujasis Prienų baseinas. A.Deltuva informavo, kad baseino hidroizoliacijos ir vandens valymo įrangos bandymai bus pradėti dar šią savaitę. Savo ruožtu bus tvarkomi dokumentai higienos pasui gauti. Centro direktoriui norėtųsi baseiną įveiklinti dar prieš naujų mokslo metų pradžią, kad darbuotojai spėtų perprasti naujos veiklos specifiką.. Sulig baseino atidarymu bus įdarbinti ir plaukimo treneriai, kurie vaikus pakvies į naujos sporto šakos Prienuose treniruotes, pagal valstybės finansuojamą programą ves mokymo plaukti užsiėmimus. Apie baseino atidarymo datą bus pranešta vėliau.
A.Deltuva žada, kad vasaros sezonas Prienų sporto arenoje ir aikštynuose bus įvairus ir įdomus. Gegužės 29 dieną jį atidarė jubiliejinis, penktasis, Lietuvos mažojo futbolo „7×7“ čempionato etapas ir Lietuvos badmintono čempionatas.
Birželį Prienuose suplanuotos Lietuvos paplūdimio futbolo čempionato I etapo, aerobinės gimnastikos varžybos, Lietuvos kultūrizmo čempionatas. Prienų KKSC baze domisi ir vasaros stovyklų rengėjai.
Rugpjūčio pabaigoje Lietuvoje prasidės ir iki spalio 4 dienos vyks Pasaulio salės futbolo čempionatas. Varžybos vyks Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje. Prienų sporto arena pasirinkta kaip treniruočių bazė Kaune žaidžiančioms komandoms ir visiems čempionato teisėjams. Jeigu pandeminė situacija leis, yra komandų, prieš čempionatą pageidaujančių vykdyti treniruočių stovyklas. Pasak A.Deltuvos, trišalis susitarimas su FIFA ir Lietuvos futbolo federacija jau pasirašytas. Prieniečiams bus garbė priimti didžiausio renginio Lietuvos futbolo istorijoje dalyvius.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *