Projekto „Kūrybiniai susitikimai po liepa“ informacinis pranešimas

Jau seniai turėjome svajonę mūsų skaitytojams įrengti jaukią erdvę prie bibliotekos, po liepa, smagiems pasisėdėjimams su knyga rankose, bendroms veikloms. Ši idėja užaugo, subrendo ir tapo projektu šeimoms „Kūrybiniai susitikimai po liepa“, siūlančiu kūrybinės raiškos veiklų įvairovę, įtraukiančiu į kūrybines veiklas.
Projektą „Kūrybiniai susitikimai po liepa“ organizuosime birželio-spalio mėnesiais. Susitikimai bus skirti ikimokyklinio ir pradinio amžiaus vaikams bei jų tėvams, seneliams. Birštoniečiams, miesto svečiams pažadame net 9 nepamirštamus, įtraukiančius, turtinančius tarpusavio santykius bendrais atradimais renginius.
Pirmasis projekto renginys „Kviečiu vasarą“ vyks birželio 1 d. bendradarbiaujant su Nemajūnų dienos centru. Čia, padedami dailininkės, edukologės dr. Jolantos Kanapickaitės, vaikai susipažins su Lietuvos paukščiais, improvizuos ir žais literatūrinius žaidimus.
Birštono viešojoje bibliotekoje laukia du susitikimai su knygų apie vaikų ugdymą autorėmis. Birželio 16 d. su dr. Austėja Landsbergiene ir jos knygos „Vasara: inovatyvi programa XX a. tėvams ir pedagogams. Kad vaikai augtų laisvi ir kūrybingi!“ pristatymas bei spalio 8 d. susitikimas su psichiatre, knygos „Dėmesinga tėvystė: kaip auginant vaikus augti pačiam“ autore Gabriele Germanavičiene.
Žaismingos, įtraukiančios edukacijos laukia pačių mažiausiųjų su dailininke, iliustratore Jurgita Juškaite-Jakaitiene liepos 1 d. bei aktore, studijos tėvams „Šilkaus pupa“ įkūrėja Kristina Savickyte-Damanskiene liepos 29 d. Kaip gimsta iliustracijos, vaikai sužinos gyvoje pamokoje-dirbtuvėse pagal M. Marcinkevičiaus knygą „Kaip Pelėdžiukas iš namų pabėgo“ birželio 21 d. Jos metu iliustratorė Agnė Kananaitienė pristatys pagrindinio knygos veikėjo atsiradimo istoriją ir kvies į plunksnų karūnų dirbtuves.
Pastaraisiais metais mūsų organizuojami projektai buvo vienaip ar kitaip susiję su teatru, vaikai spėjo pamilti šią saviraiškos ir kūrybiškumo kupiną meno sritį. Taigi kviesime stebėti interaktyvius Vėjų teatro spektaklius pagal žinomų rašytojų kūrybą (M. Marcinkevičiaus ir D. Čepauskaitės). Liepos 22 d. vyks spektaklis „Apie žuvis, ausis ir mamą“, o rugpjūčio 2 dieną – „Baisiai gražu“. Siekdami skiepyti mažųjų meilę gimtajam Birštonui, organizuosime gerų emocijų kupiną interaktyvų pasirodymą-edukaciją apie Birštono kurorto istoriją. Šias edukacijas pristatysime ir Kėdainių bei Raseinių viešosiose bibliotekose.
Kviečiame sekti bibliotekos svetainę ir jos Facebook paskyrą @birstonovb, kad nepraleistumėte progos sukurti nuostabių prisiminimų su savo vaikais įdomiose, įtraukiančiose, kūrybiškumui leidžiančiose skleistis veiklose!

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *