Nugalėjo Lietuvos sklandytojai

Permainingi orai su vietinėmis audromis, stipriais vėjais ir tik retkarčiais šilumą pažeriančiais saulės spinduliais buvo tikras jėgų ir kantrybės išbandymas Pociūnų padangėje dėl Baltijos taurės kovojantiems sklandytojams.

Baltijos taurės 2021 m. prizininkai: V. Kalinkin, A. Ruzu, A. Petrauskas, B. Ivanauskas, K. Jurkštas, G. Drevinskas ir L. Miežlaiškis.

 

Vytautas Paulauskas.

Vis dėlto pavyko įvykdyti penkias skrydžio užduotis ir išaiškinti nugalėtojus. Atviros sklandytuvų (mix) klasės čempionu tapo biržietis Gintaras Drevinskas, antras – Linas Miežlaiškis (Kaunas), trečias – Kęstutis Jurkštas (Vilnius). Iš prieniškių geriausiai sekėsi penktą vietą užėmusiam Vytautui Sabeckiui. Gvidas Sabeckis liko šeštas, Vytautas Paulauskas – tryliktas.
Senovinių sklandytuvų (retro) klasėje triumfavo Benvenutas Ivanauskas (Kaunas). Antra vieta džiaugėsi pirmą kartą varžybose jėgas išbandęs Arminas Petrauskas (Kaunas), trečioje – estų ekipažas Alexander Ruzu ir Valeri Kalinkin.

Vytautas ir Kęstutis Sabeckiai.

Baltijos taurės sklandymo varžybų ištakos siekia 1939 metus. Gražią tradiciją nutraukė karas ir ji buvo atgaivinta tik po 50 metų. Atgimstančioje Lietuvoje 1989 m. Pociūnuose vykusiose antrose Baltijos taurės varžybose dalyvavo ne tik estai, latviai, bet ir kitų Baltijos šalių sklandytojų komandos. Dar po dešimties metų buvo surengtos trečiosios varžybos. Nuo to laiko jos rengiamos kasmet, tad šiemet dėl Baltijos taurės pilotai kovojo penktą kartą. Varžybose dalyvavo 22 pilotai, tarp jų – latvis ir du ekipažai iš Estijos.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *