Pociūnų padangėje

Vyksta Baltijos taurės varžybos

Kilti ruošiasi 25 m ilgio baltasparnis Nimbus 4.

Šeštadienį Pociūnuose startavo Baltijos taurės sklandymo varžybos, kuriose į kovą stojo 18 lietuvių, trys estai ir latvis.
Dėl pagrindinių prizų pilotai varžosi atviros ir senovinių sklandytuvų klasių grupėse. Po dviejų pratimų pirmauja biržietis Gintaras Drevinskas, skraidantis ilgasparniu „Nimbus 4“ ir estų ekipažas Alexander Ruzu / Valeri Kalinkin. Jie į padangę kyla sklandytuvu L-13 „Blanik“. Nugalėtojus sveikinsime gegužės 23 d.

Varžybų dar bus
Birželio 11-20 d.d. Pociūnuose varžysis Lietuvos atviros sklandytuvų klasės pilotai, o liepos 5–24 d. turėsime progos stebėti Europos jaunimo sklandymo čempionatą.
Jie skraidys klubinės ir standartinės klasės sklandytuvais. Netrukus dėl Aleksandro Jonušo taurės turėtų susikauti ir sklandymo senjorai. Antano Ruko taurės varžybos jau prasidėjo ir vyks iki sezono pabaigos. Po vieno pratimo pirmauja Gvidas Sabeckis ir Titas Jovaiša.

KASK direktorius – Adomas Grabskis

Naujasis KAASK direktorius A. Grabskis.

Neseniai septyniasdešimtmetį atšventęs ir iš Lietuvos aviacijos federacijos prezidento pareigų atsistatydinęs Vytautas Sabeckis nevadovauja ir Kauno apskrities aviacijos sporto klubui (KAASK).
Nuo gegužės 14 d. šias pareigas užima orlaivių pilotas, sklandytojas Adomas Grabskis (39 m.).
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *