LSDP vadovaus Vilija Blinkevičiūtė

Sekmadienį naująja Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininke išrinkta europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė. Ją palaikė maždaug 56 proc. iš beveik 8 tūkstančių rinkimuose dalyvavusių partijos narių, o kitas kandidatas į pirmininko postą europarlamentaras Juozas Olekas surinko apie 44 proc. partijos bičiulių balsų.
Paskelbus preliminarius rinkimų rezultatus, išrinktoji LDSP pirmininkė surengtoje spaudos konferencijoje pabrėžė, kad svarbiausias laukiantis darbas – pergalė savivaldos rinkimuose. Dėl to svarbu susigrąžinti Lietuvos žmonių pasitikėjimą partija, pateisinti jų lūkesčius.
„Svarbu, kad visi pajustų, jog mums, kaip oras, vanduo ir ugnis, reikalinga stipri socialdemokratinė jėga Lietuvoje, – kalbėjo V.Blinkevičiūtė, kviesdama partijos bičiulius vienybei ir įsiklausymui vieniems į kitus.
V. Blinkevičiūtė itin palankiai įvertino savo varžovą rinkimuose – Juozą Oleką – už sukauptą patirtį ir pakvietė jį į savo pavaduotojų komandą. Naujoji partijos pirmininkė teigė, kad Socialdemokratų partija, dirbdama opozicijoje, ir toliau bendradarbiaus su kitomis opozicinėmis partijomis, tačiau sakė nematanti poreikio jungtis į bendrą opozicinę koaliciją.
Išrinktoji LSDP pirmininkė pareigas pradės eiti gegužės 29 dieną, tą pačią dieną vyks ir partijos suvažiavimas.

Rubrikoje Politika. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *