Kaimynines savivaldybes jungs naujas maršrutas

Praėjusiais metais Prienų rajono, Kauno rajono ir Kazlų Rūdos savivaldybės pasirašė sutartį dėl naujo maršruto, kuris jungs trijų kaimyninių savivaldybių teritorijas. Beveik metus brandintas projektas buvo sėkmingai įgyvendintas ir gegužės 5 d. Kazlų Rūdos savivaldybėje įvyko naujo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo maršruto Kaunas–Garliava–Juragiai–Veiveriai–Skriaudžiai–Ąžuolų Būda–Kazlų Rūda atidarymas.

Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška padėkojo Kauno ir Prienų rajonų merams už pagalbą ir partnerystę. Jis pabrėžė, kad šis maršrutas yra didelis išbandymas, tačiau jis buvo labai svarbus Kazlų Rūdos savivaldybės gyventojams.
Kauno rajono mero Valerijaus Makūno teigimu, naujasis maršrutas yra puikus trijų savivaldybių solidarumo ir bendros veiklos rezultatas, kuriuo labiausiai džiaugsis gyventojai. Jis vylėsi, kad ši žinia duos impulsą ir kitiems projektams.
Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas taip pat pasidžiaugė sėkmingu savivaldybių bendradarbiavimu ir sakė turįs vilties, jog ir antrasis maršrutas (nuo Kauno iki Jūrės, kuris aktualus ne tik Kazlų Rūdos, bet ir Veiverių seniūnijos sodininkų bendrijų gyventojams) bus sėkmingai atidarytas. Meras palinkėjo tęsti bendradarbiavimą ir ateityje, naujo finansavimo laikotarpiu, galvojant apie bendras dviračių takų jungtis, investicijų pritraukimą, kartu sprendžiant kitus aktualius klausimus.
Autobusas važiuos tris kartus per dieną: darbo dienomis, šeštadienį ir sekmadienį. Maršrutą visos trys savivaldybės kompensuos po lygiai, pagal faktinę su nuolaida parduotų bilietų negautų pajamų sumą.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *