Girtas gyventojas „ant kojų sukėlė“ rajono specialiąsias tarnybas

Gegužės 3 d., Šv. Florijono, gaisrų sergėtojo dienos išvakarėse, gavus pranešimą apie degančią daugiabučio namo laiptinę bei joje esančius nukentėjusius žmones, į Prienuose esančią Statybininkų gatvę atskubėjo gausios specialiųjų tarnybų pajėgos.
Atvykus į vietą dviems gaisrininkų, policijos bei greitosios pagalbos ekipažams ir apžiūrėjus daugiabučio laiptines, paaiškėjo, kad pagalba niekam nereikalinga, o specialiosios tarnybos iškviestos melagingai. Nors skambinęs asmuo kalbėjo neaiškiai ir neprsisistatė, pranešėjas nustatytas dar įvykio vietoje. Anot Alytaus apskrities vyriausiojo komisariato, Prienų r. policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiosios tyrėjos Inos Raškevičienės, paklausus, kokiu tikslu asmuo iškvietė specialiąsias tarnybas, vyras aiškino, kad „kvietė jis ir gaisras yra jo kelnių kišenėje, kad reikia išjungti jo mobilųjį telefoną“. Pranešėjui nustatytas 2,84 prom. girtumas. Nejuokingai „papokštavusiam“ piliečiui surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal LR ANK 493 str. 2d. „Bendrojo pagalbos centro trukdymas, specialiųjų tarnybų iškvietimas žinant, kad pagalba nereikalinga”.
Per keturis 2021 metų mėnesius Prienų rajone už melagingus iškvietimus administracinių nusižengimų protokolai jau išrašyti 5 asmenims (2020 m. per tą patį laikotarpį – 2). „Dažniausiai specialiąsias tarnybas melagingai kviečia neblaivūs, suaugę asmenys, kurie praneša, kad juos sumušė, šalia vaikšto pašaliniai asmenys ir juos gasdina, buvo ir pranešimas apie vienus paliktus mažamečius vaikus”, – situaciją rajone komentuoja I. Raškevičienė.
Prienų r. PK Veiklos skyriaus tyrėja primena, kad melagingai kviesti specialiąsias tarnybas gali brangiai kainuoti – priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimas, žinant, kad pagalba nereikalinga užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų, tačiau svarbiausia tai, jog tuo metu, kol pareigūnai reaguoja į netikro pavojaus signalą ir skuba į tariamą įvykio vietą, kam nors gali prireikti rimtos pagalbos.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *